lazar_markovic_slavi_pripreme_2012
Marko Livaja: Voleo bih da Lazar Marković dođe u Inter
Hrvatski fudbaler Marko Livaja rekao je da bi voleo da mu se u ekipi italijanskog Intera pridruži sadašnji igrač Partizana i reprezentativac Srbije Lazar Marković.
-Voleo bih da u Inter dođe još neki fudbaler sa ovih naših područja, neki izuzetno dobar igrač, a ja se nadam da će to biti
Lazar Marković. Lazar mi ne bi predstavljao konkurenciju u Interu, ja igram u špicu, a on više po krilu“, rekao je Livaja posle sinoćnje pobede Intera nad Partizanom u Ligi Evropa sa 3:1.
Livaja osim Lazara Markovića nije želeo da izdvoji još nekog
fudbalera Partizana koji mu se sviđa jer ih, kako je kazao, ne zna po imenima.
-Partizan ima dobar i mlad tim. Igraju dobro, za razliku od drugih igraju fudbal, što je najvažnije, jer mi u Seriji A igramo protiv dosta ekipa koje igraju zatvoreno. Ovo je jedna dobra generacija Partizana, ne bih baš da izdvajam još nekog pojedinca, jer ih ne znam po imenima – kazao je Livaja.
Inter je juče savladao Partizan u Beogradu sa 3:1, dok je dve nedelje ranije pobedio i u Milanu sa 1:0. Klub iz Milana je, pored ruskog Rubina, obezbedio plasman u narednu rundu takmičenja, dok će Partizan i azerbejdžanski Nefči posle preostala dva kola završiti sa igranjem na međunarodnoj sceni ove sezone.
-Bilo je teško, bilo je momenata kada je Partizan bio bolji i imao svoje šanse, ali nisu to iskoristili i mi smo to odmah kaznili. Imamo iskusan tim i u pravom trenutku smo postigli gol i krenuli na
kontranapade tako da smo lako došli do tri gola – istakao je Livaja posle utakmice na stadionu u Humskoj.
Ovaj 19-godišnji Splićanin čestitao je Partizanu na prvom
postignutom golu u ovogodišnjem takmičenju Lige Evropa i poželeo im sreću sledeće sezone.
-Golman Samir Handanović nas je baš spasio u prvom poluvremenu, zato i vredi toliko… Partizan je zaslužio da postigne gol, iako je imao malo i sreće, ali zaslužili su ga i u Milanu. Čestitam im i želim im sreće u prvenstvu, a sledeće sezone i malo bolji uspeh u Evropi – rekao je on. Livaja je u Inter došao početkom 2011, a za italijansku ekipu debitovao je u avgustu ove godine u kvalifikacijama za Ligu Evropa protiv Hajduka iz Splita, kluba iz kojeg je prešao u Milano.
-Nas trojica-četvorica iz Intera smo sa ovih prostora, što je dobro jer mnogo olakšava posao. Za sada je sve dobro što se tiče moje karijere u Interu, jedino bih možda malo više voleo da dobijam veću minutažu u Seriji A, ali sve je u redu“, kazao je Livaja.  Livaja je odigrao sedam utakmica za Inter, dve u Seriji A i pet u Ligi Evropa.
Povezana vest:  FIFA pred novim korupcionim skandalom?