Diego_volfsbugr

Volfsburg naneo Leverkuzenu prvi poraz posle sedam utakmica
 
Fudbaleri Volfsburga pobedili su večeras na svom terenu Bajer iz Leverkuzena sa 3:1, u utakmici 11. kola nemačke Bundeslige.
Bajer je tako prvi put izgubio u prvenstvu Nemačke posle sedam utakmica, još od poraza od aktuelnog šampiona Borusije iz Dortmunda 15. septembra.
Volfsburg je već na poluvremenu vodio sa 3:0 golovima Dijega u petom i 16. i Basa Dosta u 33. minutu. Jedini pogodak za goste postigao je Štefan Kisling u poslednjim trenucima utakmice.
Borusija iz Menhengladbaha pobedila je u gostima Grojter Firt sa 4:2, iako je domaćin dva puta vodio.
Prednost Grojteru doneo je Bernd Nerig u 10. minutu, a domaćin je samo dva minuta kasnije ostao sa igračem manje pošto je isključen Tomas Klajne.
Borusija je izjednačila preko Oskara Venta u 22, a novu prednost domaćinu doneo je Edgar Prib dva minuta pre kraja prvog poluvremena.
Preokret gostima doneli su Martin Štrancl u 51. i Patrik Herman u 57. minutu, a konačnih 4:2 postavio je Tobijas Marks u 91. iz penala koji je skrivio Milorad Peković i za to dobio drugi žuti karton, tako da je Grojter utakmicu završio sa dva igrača manje.
Veliki preokret napravila je i ekipa Hanovera, koja je u gostima pobedila Štutgart, iako je na poluvremenu gubila sa 2:0.
Štutgart je vodio golovima Kristijana Gentnera i Vedada Ibiševića iz penala, a gosti su pogocima Artura Sobijeha, Jana Šlaudrafa, Mohameda Abdelauea, koji je bio dvostruki strelac, došli do pobede.

 

Povezana vest:  Kuban smenio Munteanua