FUDBALSKA-LOPTA 

Osam zvaničnika osuđeno zbog utaje poreza i pranja novca
 
Sud u Bukureštu odredio je danas kazne za osam službenika Fudbalskog saveza Rumunije zbog utaje poreza i pranja novca, u vezi s transferom 12 igrača tokom šestogodišnjeg perioda.
Osuđeni su predsednik Rapida iz Bukurešta George Kopos na pet godina zatvora, izvršni predsednik Dinama iz Bukurešta Kristijan Borčea na sedam godina, a menadžeri Joan Bekali na osam i Viktor Bekali na sedam godina zatvora.
Pored njih, osuđeni su menadžer kluba Steaua Mihaj Stojka, bivši reprezentativac George Popesku, predsednik kluba Gloria Bistrica Žan Padureanu, bivši akcionar klubova Dinamo i Univerzitatea Krajova Điđi Necoju.
U slučaj su uključeni igrači koji su u periodu od 1999. do 2005. prelazili u inostrane klubove. Tužioc je naveo da je država izgubila 1.7 miliona evra prihoda od poreza, a klubovi 10 miliona evra, jer nisu bile upisane stvarne sume transfera.
Suđenje je počelo 2. oktobra 2008. Tribunal u Bukureštu odlučio je 3.aprila ove godine da su danas osuđeni nevini, ali je Direkcija za suzbijanje korupcije podnela žalbu i suđenje je povljeno.
Na ovu presudu može da se podnese žalba.

 

Povezana vest:  UEFA FUTSAL EURO 2016, Španija pobedom nad Ukrajinom do prvog mesta u Grupi B