Oliver-Bierhoff

Birof: Meč sa Holanđanima neće biti tipičan prijateljski
 
Tim menadžer fudbalske reprezentacije Nemačke Oliver Birof veruje da predstojći meč protiv selekcije Holandije u sredu u Amsterdamu neće biti tipičan prijateljski.
On je podsetio da su dva državna tima tradicionalno veliki rivali, a da će domaćini sve učiniti da se revanširaju za poraz na letošnjem prvenstvu Evrope u Poljskoj i Ukrajini (2:1), gde su Holanđani eliminisani već u grupnoj fazi takmičenja.
-Radujem se utakmici. Ona, međutim, neće imati karakter tipičnog prijateljskog odmeravanja snaga, jer je rivalstvo suviše jako. Holanđani će verovatno želeti osvetu za poraz na evropskom prvenstvu – rekao je Birof za sajt nacionalne fudbalske federacije (DFB).
Bivši reprezentativni napadač pohvalio je holandsku selekciju, istakavši da je veoma kvalitetna i da će utakmica predstavljati pravi test za „pancere“.
-Holandija je važan i snažan protivnik i to će biti prestižan duel. Želimo da se češće suočavamo sa rivalima poput njih. Mi ćemo, međutim, nastojati da na pravi način završimo sezonu i jurišamo na pobedu – rekao je 44. godišnji Birof.

 

Povezana vest:  Džeko: Važno je početi pobedom