antonio-rukavina

Rukavina: Osećam se kao debitant

 

Povratnik u fudbalsku reprezentaciju Srbije Antonio Rukavina rekao je danas da se oseća kao debitant u nacionalnom timu. Rukavina je bio član ekipe koja je učestvovala na prvenstvu sveta u Južnoj Africi 2010. godine.

-Baš sam se iznenadio kada sam saznao da je među reprezentativcima koji su trenutno u Sent Galenu od mene stariji samo Marko Lomić. Više od dve godine nisam bio deo reprezentacije i u određenom smislu sada se osećam kao debitant. Nadam se da su ove dve godine bile samo brejk u mojoj reprezentativnoj karijeri. Bar ću se potruditi da bude tako – rekao je Rukavina.

Defanzivac španskog prvoligaša Valjadolida veruje da nacionalnom timu predstoje bolji dani.

-Reprezentacija je imala dosta teških trenutaka za ove dve godine. Verujem, ipak, da sve u životu i fudbalu ima svoje cikluse, pa i nama treba opet da dođe vreme lepih trenutaka i uspeha. Svaki igrač mora da bude počastvovan pozivom u A tim, bez obzira na prošlost, klub u kojem igra. Zasluga nema, kod svakog novog selektora počinje novo dokazivanje – dodao je Rukavina.

Povezana vest:  Prandeli ne računa na Totija za svetsko prvenstvo

Napadač Nanta Filip Đorđević rekao je da je srećan, jer je posle nastupa za mladu reprezentaciju sada član A nacionalnog tima.

-Srećan sam što sam tu gde želi da bude svaki srpski igrač. Gledao sam mečeve u kvalifikacijama, to nije ono što je nacija očekivala, ali ne možemo da vratimo vreme unazad. Moramo da ostanemo pozitivni. Šta je, tu je. Ne ide najbolje, ali pokušaćemo da ispravimo to u narednom periodu – rekao je Đorđević.

Povezana vest:  Sa Pintu: Želim da vidim mlade igrače na velikoj sceni

On se nada da bi eventualnom pobedom u prijateljskoj utakmici protiv Čilea situacija u kvalifikacijama za SP mogla da se okrene u korist Srbije.

-Svi mnogo želimo da igramo na prvenstvu sveta, znam da je realizacija bila problem do sada. U dobroj sam formi, postigao sam dosta golova u klubu. Ne obećavam kule i gradove, samo imam želju da budem od koristi reprezentaciji, ako mi selektor ukaže poverenje i poveri mesto u timu. Za sada sam zahvalan i zbog poziva u A reprezentaciju – poručio je Đorđević.

Vezista Crvene zvezde Luka Milivojević nada se da će uspeti iz drugog pokušaja da odigra debitantski meč za A reprezentaciju Srbije.

-Prvi put sam pozvan pre godinu dana, kada je selektor bio Vladimir Petrović. Protiv Slovenije u Mariboru bio sam na klupi. Nažalost, taj meč nije završen kako sam želeo i dugo sam bio tužan zbog propuštene prilike da se plasiramo u baraž za Evropsko prvenstvo – rekao je Milivojević.

Povezana vest:  Zidan: Prihvatio bih da od naredne sezone vodim Real

On smatra da je i sada težak period za srpski fudbal, pošto je A selekcija u oktobru dva puta poražena, a mlada reprezentacija nije uspela da eliminiše selekciju Engleske u baražu za EP.

-Svako ko je Srbin i iskreno voli svoju zemlju i reprezentaciju, emotivno je doživeo te momente. Nema druge nego da se okrenemo budućnosti i pokušamo da se vratimo na pobednički put – poručio je Milivojević.

Prijateljska utakmica između Srbije i Čilea igra se sutra od 20 sati u švajcarskom gradu Sent Galenu.