aleksandar_jankovic_press

Janković: Derbi dolazi u pravom trenutku
 
Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da 143. večiti derbi protiv Partizana dolazi u pravo vreme za njegov tim, jer ekipa ima priliku da popravi utisak posle turbulentnog perioda koji je u poslednje vreme pratio i nju i ceo klub.
-Iza nas je jedan težak period, a u Zvezdi je uvek teško kada se ne pobeđuje, derbi dolazi u pravom trenutku jer imamo priliku da popravimo utisak i bodovno i psihološki. Zadovoljan sam kako je ekipa reagovala poslednjih dana, imamo mir u Kovilovu i spremni smo da ostvarimo pobedu – rekao je Janković na konferenciji za medije.
On je rekao da utakmica sigurno nije ključna za prvenstvo, bez obzira na veliku bodovnu prednost, koju crno-beli trenutno imaju.
-Motivacija nikad nije bila problem, jer je derbi najveća utakmica srpskog fudbala. Na neki način ovo je duel koji vredi šest bodova, jer Partizan retko pravi kikseve, a sada je prilika da oni izgube tri, a mi osvojimo tri. Bez obzira na rezultat, ništa nije odlučujuće, mi smo primer da sve može da se promeni, jer smo pre mesec dana imali plus jedan, a sada je minus osam – poručio je Janković.
On je dodao da ekipi mnogo znači podrška Dragana Džajića i Nebojše Čovića, koji su posetili tim u Kovilovu.
-Oni su nam poslali pravu poruku i dali nam podršku, a to nam u ovom trenutku mnogo znači. Probelmi koje ima klub sigurno opterećuju, ali ja sam fokusiran samo na teren – rekao je Janković.
Trener crveno-belih poručio je da između njegovg tima i Partizana nema mnogo tajni i da se ne opterećuje ambicijama rivala, kome prema nekim najavama, odgovara i nerešen rezultat.
-Ne znam da li je njima i remi dobar, znamo sve njihove opcije, uostalom već posle pet minuta videćemo kako je njihovo opredeljenje. Mi se koncentrišemo na našu igru i nadam se da smo uz veliku energiju i ideju spremni da pobedimo – zaključio je Janković.
Utakmica između Crvene zvezde i Partizana igra se sutra od 19 sati na Marakani.

 

Povezana vest:  Rednap ne želi da proda Luku Modrića