Peter_Odemwingie_West_Bromwich_Albion_1 

VBA srušio Čelsi, šampion Siti efikasan protiv Aston Vile
 
Fudbaleri evropskog prvaka Čelsija poraženi su danas na gostovanju protiv Vest Bromvič Albiona rezultatom 2:1, dok je aktuelni šampion Mančester Siti bio efikasan kod kuće protiv Aston Vile (5:0), u utakmicama 12. kola engleske Premijer lige.
Favorizovani Čelsi neočekivano je ostao praznih ruku iako je većim delom zanimljive utakmice imao inicijativu i stvorio brojne šanse. Vest Bromvič je rano poveo, ali to nije poremetilo redove londonske ekipe, koja je poravnala rezultat u završnici poluvremena.
Činilo se da bi „plavci“ mogli do konačnog preokreta u nastavku susreta, međutim, Piter Odemvinge je pet minuta nakon odmora savladao golmana Čeha za novo vođstvo domaćina, što je u velikoj meri preseklo igru Čelsija. Uzalud su bila sva nastojanja da do kraja meča gosti dođu barem do boda, njegovi strelci nisu bili raspoloženi, pre svih Staridž i Tores, pa je požrtvovani tim Vest Bromviča zasluženo došao do značajnoh uspeha.
Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović danas nije bio u timu menadžera Roberta Di Matea zbog suspenzije.
Vest Bromvič je sedmom pobedom ove sezone na 4. poziciji prvenstvene tabele koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
Mančester Siti je deklasirao Aston Vilu (5:0) i osmom pobedom preuzeo vođstvo na tabeli od gradskog rivala Mančester Junajteda koji ima utakmicu manje. Siti je u prvom poluvremenu samo „načeo“ goste iz Birmingema, a potom ih u nastavku dotukao golovima dvostrukih strelaca Serhija Agera i Karlosa Tevesa.
Reprezentativac Srbije Matija Nastasić odigrao je celu utakmicu u dresu Sitija, dok je Aleksandar Kolarov ušao sa klupe dvedesetak muinuta pre kraja zamenivši Gaela Klišija.
Vredna tri boda osvojio je Sautempton savladavši kao gost direktnog konkurenta u borbi za opstanak, tim Kvins Park Rendžersa (3:1), a prijatno iznenađenje navijačima je priredio Reding pobedom nad Evrtonom (2:1).
Današnji rezultati:
VBA – Čelsi 2:1 (Lonf 10, Odemvingi 50 – Azar 39)
Reding – Everton 2:1 (Fondre 51, 79. penal – Nejsmit 10)
Liverpul – Vigan 3:0 (Suares 47, 58, Enrike 65)
Mančester Siti – Aston Vila 5:0 (Silva 43, Agero 54. penal, 67, Teves 65. penal, 74)
Njukasl – Svonsi 1:2 (Demba Ba 90+3 – Miku 58, De Guzman 87)
KPR – Sautempton 1:3 (Holet 49 – Lamber 23, Pančion 45+2, Lalana 83)
Arsenal – Totenhem 5:2 (Mertezaker 24, Podolski 42, Žiru 45+1, Kasorla 60, Volkot 90+1 – Adebajor 10, Bejl 71)
Od 18:30 sati igraju Norič i Mančester Junajted.
Sutra se sastaju Fulam i Sanderlend, a u ponedeljak Vesthem i Stouk.
Tabela: Mančester Siti 28 bodova, Mančester Junajted 27, Čelsi 24, VBA 23, Everton 20, Arsenal 19, Vesthem 18, Totenhem 17, itd.

 

Povezana vest:  Rad pobedio u Subotici, Vojvodina i OFK Beograd bez golova