cz_par_143_derbi

Zvezda pobedila posle preokreta, smanjila prednost Partizana
 

 

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su večeras na domaćem terenu ekipu gradskog rivala Partizana sa 3:2, u derbi utakmici 13. kola Superlige Srbije.

Bio je ovo 143. večiti derbi dva najpopularnija srpska kluba.

Nakon večerašnje pobede Crvena zvezda je smanjila prednost aktuelnog šampiona i sada na tabeli zaostaje pet bodova za vodećim crno-belima.

Utakmica je odigrana pred 44.155 gledalaca na stadionu Crvene zvezde, a sudio je Milorad Mažić.

Strelci: Kasalica u 15, Milivojević u 48. i Milijaš 73. za Crvenu zvezdu, a Mitrović u 10. i Jovanović (autogol) u 16. minutu za Partizan.

Povezana vest:  Vignjević: Iskoristili smo imperativ Novog Pazara

Žuti kartoni: Mladenović, Milivojević, Mijailović, Kasalica (Crvena zvezda), Smiljanić, L. Marković (Partizan).

CRVENA ZVEZDA: Bajković, Mikić (Vešović 46?), Spajić, Jovanović, Mladenović, Mijailović, Milivojević, Milijaš, Lazović (Milunović 69?), Kasalica, Mudrinski.

PARTIZAN: Petrović, Miljković, Ostojić, Ivanov, Smiljanić, S. Marković, Tomić (Jojić 65?), Ilić, L. Marković, Mitrović.

Crvena zvezda se ovom pobedom, prvom na svom terenu nad večitim rivalom posle četiri godine, vratila u trku za titulu i najavila da će proleće u Superligi biti izuzetno zanimljivo.

Izabranici Aleksandra Jankovića sada su smanjili razliku sa osam na pet bodova u odnosu na vodeći Partizan.

Povezana vest:  Ronaldo: Nisam organizovao žurku uoči meča protiv Barse

Imao je branilac titule dva puta vođstvo na večerašnjem derbiju, ali je na kraju Zvezda odnela ceo plen i, čini se zahvaljujući mnogo većoj želji u drugom poluvremenu, stigla do velike pobede.

Junak trijumfa crveno-belih bio je kapiten i povratnik u Zvezdu, Nenad Milijaš, koji je u 73. minutu udarcem glavom savladao nesigurnog golmana Nikolu Petrovića.

Crno-beli su bolje počeli meč i u 10. minutu ALeksandar Mitrović iskoristio je lošu reakciju Milana Jovanovića i rutinski savladao Bobana Bajkovića.

Radost gostiju trajala je samo pet minuta, pošto je Kasalica sjajnim volej udarcem zatresao mrežu.

Povezana vest:  Barseloni preti bankrot, klub duguje 820 miliona evra

Već u sledećem napadu Partizan je došao do nove prednosti zahvaljujući Jovanoviću, koji je 16. minutu nespretno pogodio mrežu Bajkovića.

Da Jovanović ipak ne bude tragičar utakmice potrudio se Luka Milivojević odličnim udarcem u 48. minutu pod prečku i poravnao rezultat, a potom je usledio sjajan potez Milijaša za pobedu.

Utakmica je počela minutom ćutanja za sve žrtve “Oluje”, a u više navrata na tribinama su mogli da se vide transparenti sa različitim porukama: “Oluja – zločin koji traje” i “U čast svim srpskim generalima”.

 oluja

 
PHOTO: ATAIMAGES