rejmond_domenek_trener_francuske

Domenek u memoarima okrivio Riberija

 

Bivši selektor francuske fudbalske reprezentacije Remon Domenek okrivio je u svojim memoarima Franka Riberija za lošu atmosferu u francuskom timu 2010. Domenek je Riberija nazvao „divom“ u memoarima koji će izaći u sredu pod nazivom „Sasvim sam“, a koji su svojevrsni dnevnik vođen u periodu kada je on bio na kormilu reprezentacije – od 2004. do 2010. godine.

Povezana vest:  Mečevi počinju minutom ćutanja

Bivši selektor se osvrće na uzrok debakla francuske reprezentacije na prvenstvu sveta u Južnoj Africi 2010. kada su trikolori ispali već u prvoj fazi takmičenja, kao poslednji u grupi sa jednim bodom.

Tada su francuski igrači stupili u štrajk, nezadovoljni selektorom Domenekom koga je mesec dana kasnije zamenio Loran Blan.

Šezdesetogodišnji Domenek u ovom rukopisu otkriva sukobe koje je imao sa Nikolasom Anelkom, Samirom Nasrijem, Karimom Benzemom, Joanom Gurkufom i Floranom Maludom.

Povezana vest:  Karte za zatvoreni deo tribine Partizana važiće za ostale sektore

Narocito mu je na meti bio Riberi kojii je prošle nedelje priznao da mu je važniji Bajern, od francuske selekcije. U delu dnevnika iz septembra 2009. Domenek kaže:

-Riberi nastavlja da truje grupu svojim stavom velike zvezde.