Lionel_Messi_BarcelonaZaragoza

LIGA ŠAMPIONA

Čelsi pred eliminacijom

 

U večeras odigranim utakmicama fudbalske Lige šampiona derbi je odigran u Torinu, gde je Juventus pobedio ekipu Čelsija rezultatom 2:0, pa je branilac titule sada na rubu eliminacije iz elitnog takmičenja. Uoči poslednjeg kola, u Grupi E vodi Šahtjor, koji je večeras na gostovanju pobedio prvaka Švedske Nordsjeland rezultatom 5:2. Ukrajinci imaju 10 bodova, Juventus devet, a Čelsi šest.

Ukoliko u poslednjem kolu Šahtjor i Juventus igraju u Donjecku nerešeno, Čelsiju neće pomoći eventualna pobeda protiv Nordsjelanda, jer je slabiji u međusobnim duelima sa Juventusom.

Povezana vest:  Real ponovo sam na vrhu

U grupi F Bate Borisov je propustio veliku šansu da do kraja ostane u trci za plasman u osminu finala. Šampion Belorusije večeras je na svom terenu izgubio od već otpisanog Lila sa 2:0, pa uoči poslednjeg kola ima četiri boda manje od Valensije i Bajerna, koji su odigrali 1:1, što je i jednom i drugom timu bilo dovoljno da obezbedi prolaz u završnicu.

U grupi G Barselona je u Moskvi lako pobedila ekipu Spartaka sa 3:0, a Lionel Mesi postigao je dva gola i sada mu nedostaje još pet pogodaka da izjednači rekord Nemca Gerda Milera po broju golova u kalendarskoj godini. Miler je 1972. završio godinu sa 85 golova, a Mesi ih je za sada postigao 80.

Povezana vest:  Italijani pokreću istragu zbog rasizma

U mnogo zanimljivijem i vašnijem duelu Benfika je u Lisabonu savladala Seltik sa 2:1, pa te dve ekipe u poslednje kolo ulaze sa po sedam bodova. Ko će u osminu finala, odlučiće poslednje kolo, a lakši posao će imati škoti koji u Glazgovu dočekuju otpisani Spartak, nego Benfika, koja gostuje u Barseloni.

Mančester junajted je posle četiri pobede na gpstovanju u Istanblu doživeo prvi poraz. Aleks Ferguson je izveo gotovo rezervni sastav i Turci su pobedili sa 1:0, pa uoči poslednjeg kola imaju sedam bodova, koliko i rumunski Kluž, koji je večeras na svom terenu savladao Bragu sa 3:1.

Povezana vest:  Mrkela: Marko Marin najveće ime koje je došlo u srpski fudbal

U poslednjem kolu Galatasaj gostuje Bragi, a Kluž Mančester junajtedu, pa se čini da Turci imaju više šansi da prođu u osminu finala, tim pre što su bolji od Rumuna u međusobnim duelima.