jelensuperliga logo

JELEN SUPERLIGA

Zvezda u Užicu, Partizan domaćin Smederevu

Fudbaleri Crvene zvezde će posle nedavne pobede u „večitom“ derbiju u nedelju u Užicu igrati protiv Slobode, dok će Partizan u 14. kolu Super lige Srbije, takođe u nedelju, ugostiti Smederevo. Crveno-beli su prošle subote pobedili Partizan sa 3:2 na svom stadionu, ali su potom u sredu kao domaćini izgubili od OFK Beograda sa 3:1 u četvrtfinalu Kupa, što im je bio treći poraz u poslednje četiri utakmice. 
Zvezda je pobedom u derbiju smanjila zaostatak za vodećim Partizanom na pet bodova, a trener Aleksandar Janković rekao je juče da njegovi igrači moraju da pobede obe utakmice do kraja jesenjeg dela prvenstva (protiv Slobode i Vojvodine), kako bi ostali u trci za šampionsku titulu koju nisu osvojili prethodnih pet sezona. 
Sloboda je u prošlom kolu u gostima pobedila kragujevački Radnički 1923 sa 2:0 i Beograđane će dočekati kao sedmoplasirani tim na tabeli. Partizan je posle poraza od „večitog“ rivala u četvrtak u Azerbejdžanu igrao nerešeno 1:1 sa Nefčijem u utakmici Lige šampiona. Crno-beli će protiv Smedereva, koje je pretposlednje na tabeli, pred svojim navijačima u nedelju pokušati da se iskupe za poraz od Zvezde u Kupu, protiv koje su vodili na poluvremenu sa 2:1. 
Trećeplasirana Vojvodina dočekaće sutra u Novom Sadu Radnički 1923 iz Kragujevca, koji ove sezone beleži znatno slabije rezultate nego prošle, pa je trenutno 13. u Super ligi. OFK Beograd i Spartak iz Subotice nalaze se u odličnoj formi, pa se sutra očekuje zanimljiv duel na Omladinskom stadionu na Karaburmi. 
Veliku pažnju javnosti privlači i utakmica između Rada i Novog Pazara, pošto je oktobarski duel ova dva tima u Kupu „koštao“ Pazarce suspenzije. Domaći navijači su tada razvili transparent „rešen rebus: srce, bubreg, pluća, živela žuta kuća“, koji je bio odgovor na prošlosezonsku provokaciju Radovih navijača i njihov transparent sa crtežima noža, žice i hemijske oznake za srebro. 
U ostalim utakmicama 13. kola prvenstva Srbije sastaće se Hajduk – Donji Srem, Jagodina – BSK Borča i Javor – Radnički Niš. 
Većina utakmica igraće se u subotu od 13.00, dok će se u 16.00 sastati Vojvodina i Radnički 1923. U nedelju u 13.00 igraće Sloboda i Zvezda, u 17.00 Jagodina i BSK Borča, a u 19.00 Partizan i Smederevo.  Jagodina će prvi put u istoriji kluba kao domaćin igrati pod svetlima reflektora.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Fifa službeno ukorila engleski FA zbog bahatosti, a packu dobili i Nemci