Zlatan_Ibrahimovic_PSG

Vijera: Ibrahimović je jedan od najboljih na svetu
 
Bivši francuski reprezentativac Patrik Vijera ocenio je da je napadač Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović trenutno jedan od najboljih fudbalera sveta, a da je možda i najveće pojačanje u francuskom fudbalu ikada.
Stasiti reprezentativac Švedske stigao je na „Park prinčeva“ u letnjem prelaznom roku iz Milana i veoma brzo postao je ključni igrač glavnog favorita za titulu šampiona Francuske ove sezone.
-Mislim da je to jedna od najboljih kupovina u francuskom fudbalu u poslednjih 30 godina. Zlatan je jedan od najboljih, to je tip igrača koji može da napravi razliku, ima veliku želju i sve će učiniti njegov tim ostvari pobedu – rekao je Vijera za sajt francuske Lige 1.
Nekadašnji igrač Milana, Arsenala, Juventusa, Intera i Mančester Sitija smatra da će Ibrahimović ove sezone postići između 25 i 30 golova.
-Samo treba da pogledamo šta je postigao do sada, mislim da je osvojio devet trofeja u poslednjih 10 godina. Posebno mi se sviđa što Zlatan nije na terenu samo da igra, on je tu jer želi da pobedi. On je pobednik – istakao je Vijera.
Tridesetjednogodišnji Ibrahimović postigao je do sada 10 golova na isto toliko prvenstvenih utakmica u dresu Pari Sen Žermena, a prošle nedelje zapanjio je svet neverovatnim pogotkom na prijateljskoj utakmici između Švedske i Engleske u Stokholmu (4:2).
On je na tom meču bio četvorostruki strelac, ali će poslednji gol ući u anale jer je protivničkog golmana savladao majstorski, akrobatskim „makazicama“ sa oko 20 metara.
Ironija je da taj prelepi gol neće biti u izboru za nagradu „Ferenc Puškaš“, pošto je lista od deset kandidata zaključena pre utakmice u Stokholmu.

 

Povezana vest:  Lam u Bajernu do 2016.godine