vinsente_del_boske 

Del Boske glasao za Gvardiolu, a zaobišao Murinja
 
Selektor španske reprezentacije Visente del Boske otkrio je da je u izboru za najboljeg trenera godine svoje glasove dao Pepu Gvardioli, Robertu Di Mateu i Ćezaru Prandeliju.
Stručnjak koji je osvojio s „furijom“ naslov svetskog i evropskog prvaka nije želeo da kaže koga je od spomenute trojice stavio na prvo mesto, ali je dao naslutiti da bi to mogao biti Gvardiola koji je na kraju prošle sezone napustio klupu Barselone.
-Glasao sam za Gvardiolu zbog toga što je Španac i zbog svega što je napravio u karijeri. U prošloj je sezoni osvojio tri trofeja. Kada biram najboljeg trenera, ocenjujem njegove sportske uspehe, ali i ponašanje – istakao je Del Boske i time možda otkrio zašto nije dao nijedan glas treneru Real Madrida Žozeu Murinju.
-Nemam ništa protiv Real Madrida ili Žoze Murinja. Niko mi ne treba govoriti što znači biti „madridist“ jer ja to jako dobro znam – samo je kratko prokomentirao Del Boske te se osvrnuo na donedavnog trenera Čelsija Di Matea i italijanskog selektora Prandelija.
-Di Mateo je dobio glas jer je odveo Čelsi na evropski tron nakon što ga je preuzeo usred sezone, a Prandelija sam izabrao kako bih dao važnost i reprezentacijama.

 

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Bastian Švajnštajger: Ne smemo pasti na argentinske provokacije