Jose_Mourinho_Press 

Murinjo: Sudija je puno grešio, ali Betis nas je nadigrao
 
Trener Real Madrida Žoze Murinjo odbio je da okrivi sudije i okarakteriše loše suđenje kao glavni razlog poraza njegove ekipe u gostima kod Betisa 1-0 u 13. kolu Primere.
„Kraljevi“ su ostali na osam bodova zaostatka za vodećom Barselonom koja ima i utakmicu manje. Iako je još uvek rana faza prvenstva, Real Madrid je još jednom u Sevilji napravio veliki korak unazad u borbi za naslov prvaka. Kažemo, još jednom, jer je 15. septembra već izgubio u Sevijli, ali tada od istoimenog domaćina, također s 1-0. Bio mu je to poslednji poraz pre ovog u prvenstvu.
Pogodak vredan tri boda za Betis zabio je Benat Etksebaria u 17. minuti prvog poluvremena. Sudije su poništile pogodak Karima Benzeme zbog ofsajda, a sudeći prema Žozeu Murinju, njegova ekipa oštećena je i za nedosuđeni kazneni udarac. Portugalski stručnjak se svejedno nije želio vaditi na suđenje.
-Čestitam fudbalerima Betisa jer su ostavili sve na terenu i bili su neverovatno borbeni i požrtvovni. Sudija je jako pogrešio jer nam je poništio regularan pogodak Benzeme i nije nam dosudio kazneni udarac u završnim minutama. Svejedno, Betis zaslužuje moje poštovanje jer je nadigrao Real Madrid – rekao je Murinjo.
Portugalac je odbio okriviti umor za ovaj poraz, nakon što je njegova ekipa u sredu imala iscrpljujuću utakmicu u Ligi šampiona protiv Mančester Sitija (1-1).
-Trudim se da budem objektivan. Kada moja ekipa izgubi, ne želim za poraz kriviti nešto drugo. Neke druge ekipe možda imaju lakši kalendar takmičenja, ali mi ovde govorimo o vrhunskim profesionalcima. Treba uzeti u obzir mentalnu snagu, ambiciju i timski duh. Igrači od 23 ili 24 godine trebali bi biti u mogućnosti odigrati dve utakmice u četiri dana. Kada pobedimo, onda svi pobeđujemo, a kada izgubimo, izgubio je trener. Zašto bi poraz bio moja greška?
Na kraju je Mourinho rekao:
-Moguće je da ćemo prvenstvo završiti s 11, 13 ili 9 bodova iza Barselone. Trka je još uvek otvorena. Mi nismo niti optimisti niti pesimisti. Uostalom, nećemo se fokusirati samo na jedno tamkmičenje – zaključio je Murinjo.

 

Povezana vest:  Mančester Siti traži štopera