Ljubisa Stamenkovic

Stamenković: Bili smo bolji od Zvezde
 
Trener fudbalera Slobode iz Užica Ljubiša Stamenković rekao je posle poraza od Crvene zvezde sa 2:1 u 14. kolu Super lige Srbije da je njegova ekipa bolja bolja od protivnika i da je trebalo da pobedi.
-Neću da komentarišem suđenje, pričam samo o fudbalu, a mi smo na terenu bili bolji. Slika govori više o reči, cela Srbija je gledala utakmicu i svi imaju taj isti utisak. Bili smo bolji od Zvezde, ritam igre koji je Sloboda imala bio je dominantan, trebalo je da dobijemo – rekao je Stamenković.
Sloboda je povela pogotkom Darija Purića u 26. i vodila sve do finiša utakmice, kada je Ognjen Mudrinski golovima u 85. i 93. minutu doneo preokret i pobedu beogradskom klubu.
Užičani su utakmicu završili sa igračem manje, pošto je u 83. minutu zbog drugog žutog kartona isključen Slavko Marić.
– Ništa ne zameram svojim igračima, svi zaslužuju iskrene čestitke, a drugo što se dešava nije vezano za igru nego za neke stvari više od igre, a mi smo tu mali. Ko razume shvatiće – rekao je Stamenković.
Utakmicu u Užicu posmatralo je oko 10 hiljada ljudi, a trener Slobode je istakao da se atmosfera koja je bila na stadionu može samo poželeti.
– Ambijent je bio vrhunski, igrači su se svim srcem borili za boje svojih klubova. Ovo je najbolja atmosfera posle one u ‘večitom’ derbiju, kakva se samo poželeti može. Srpskim gradovima je potrebno ovako nešto – istakao je Stamenković.
U medijima se prethodnih dana pojavilo saopštenje Slobode, u kojem se traži korektno suđenje arbitra Maja Vujovića i njegovih pomoćnika i u kojem je navedeno da je Stamenkoviću dozvoljeno povuče ekipu sa terena ako dođe do tendencioznog suđenja.
– Nisam znao za to, ne znam uopšte o čemu se radi – rekao je trener ekipe iz Užica.
Sloboda je porazom od Zvezde ostala na osmom mestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova.
Povezana vest:  Valdes, ipak, u Monaku