FK_Partizan_logo

Partizan osudio izjavu Čovića

 

Fudbalski klub Partizan osudio je neumesnu izjavu Nebojše Čovića i ocenio da bi zategnuti odnosi dva naša najveća kluba negativno uticali na ukupno stanje srpskog fudbala, odnos javnosti i sponzora prema najpopularnijem sportu, kao i tenzije među navijačima. Čović, član novoformirane Radne grupe Crvene zvezde, rekao je gostujući u emisiji „Stav Srbije“ na televiziji „Prva“ da „kada su u pitanju upravljačke strukture klubova mi nismo nikada imali ljude poput Franje Tuđmana, kao neki“.

Tim povodom Partizan je reagovao saopštenjem, a potpredsednik crno-belih Branko Ružić naveo je da je „iluzija normalizacije odnosa dva kluba, nažalost, kratko trajala“.

Povezana vest:  Nikolić: Partizan najteži rival, odlučiće detalji

-Rukovodstvo Partizana bilo je oduševljeno inicijativom pojedinaca iz novog rukovodstva Crvene zvezde da se odnosi poboljšaju, ne samo u protokolarnom smislu, već i na planu zajedničkog rada i saradnje na saniranju narušenog ugleda i veoma lošeg ekonomskog stanja srpskog fudbala. Kontakti koji su uspostavljeni, po našem uverenju, trebalo je da normalizuju atmosferu u srpskom fudbalu. Želimo atmosferu u kojoj pobede i porazi nisu propast sveta i u kojoj trofeje osvaja onaj koji je to zaslužio na terenu, a ne onaj koji to mora da učini iz tobožnjih državnih ili nacionalnih interesa – stoji, između ostalog, u saopštenju crno-belih.

Povezana vest:  Poraz Borusije iz Dortmunda, remi Leverkuzena

Dodaje se da je „po već bezbroj puta viđenom scenariju Čović izneo na javnu scenu otrcane šovinističke parole i sektaške teze o dobrim Srbima, koji navijaju za Crvenu zvezdu i lošim Srbima koji navijaju za Partizan“.

-Ima li kraja govoru mržnje u srpskom sportu i srpskom fudbalu? Mi želimo hitan prekid svih oblika verbalnog rata, želimo dostojanstvene odnose adekvatne bogatoj istoriji i tradiciji dva kluba, želimo zajednički rad na saniranju veoma lošeg stanja srpskog fudbala i sporta – ističe se u saopštenju.

Povezana vest:  Agent: De Hea je srećan u Mančesteru

-Mislili smo da istovetna želja postoji i u FK Crvena zvezda, ali po tom pitanju očigledno nisu jednoglasni u novom rukovodstvu trofejnog kluba. Mi ćemo, kao i do sada znati da zaštitimo moralni integritet milionske armije naših navijača, a očekujemo da se naši sportski prijatelji izjasne o tome kakve odnose žele sa FK Partizan. Na kraju, mogu samo da izrazim moje iskreno uverenje da će razum prevagnuti – kaže se u saopštenju na klupskom sajtu Partizana, koje je potpisao Ružić.