nebojsa_covic_kk_cz_izb

Čović: Trenuta situacija u Zvezdi jača karakter svih

 

Član Radne grupe fudbalskog kluba Crvena zvezda Nebojša Čović kazao je danas da trenutna situacija u kojoj se crveno-beli nalaze treba da bude dodatni motiv da se pokaže jedinstvo na terenu i van njega.

-Kukanjem nećemo ništa popraviti. Ovakva situacija treba da bude dodatni motiv da se pokaže jedinstvo na terenu i van njega i da spasimo Zvezdu od najgoreg, a to je bankrot – rekao je Čović novinarima na stadionu Zvezde.

Povezana vest:  Časopis Sports Illustrated: Lionel Mesi proglašen najboljim fudbalerom svih vremena

Zvezda kolo pre kraja jesenjeg dela prvenstva Srbije zaostaje pet bodova za vodećim Partizanom, a klub od nedavno vodi desetočlana Radna grupa koja ima cilj da stabilizuje rezultatsku i finansijsku situaciju.

-Ova situacija je vežba karaktera. Lako je kada stimulišeš nekoga sa lepim, mi pokušavamo sa ružnim. Ja nisam za laganje ljudi. Ne mogu nikome da obećam da ćemo sutra podeliti plate i premije. U ovom trenutku to nemamo, ali mogu da obećam da ćemo svi zajedno pokušati da izađemo iz ove situacije – dodao je Čović.

Povezana vest:  Rumunija doživotno izbacila Mutua iz reprezentacije

Ranije danas trener Aleksandar Janković je održao konferenciju za medije na kojoj je kazao da igrači trpe veliki pritisak, iako sedam meseci nisu primili platu, niti premije.

-Nema šta trener da štiti igrače od Radne grupe, jer ih ona ni ne napada. Dug od 50 miliona evra jeste veliki problem, a minus pet bodova nije problem, bitno je da ne bude minus osam – kazao je Čović.

Povezana vest:  Juventus poslao ponude za Jovetića, Lavecija i Ernandeza

On je istakao da se ne dovodi u pitanje ostanak Jankovića na klupi crveno-belih.