uefa_champions_league
Mančester Siti u Dortmundu traži opstanak u Evropi
Utakmicama šestog kola sutra se završava takmičenje u prvoj fazi Lige šampiona, a pošto su poznati učesnici osmine finala iz grupa A, B, C i D, najviše uzbuđenja biće u borbama za mesta koja vode u Ligu Evrope na proleće.
Tu vrstu utehe pokušaće da ostvari Mančester Siti, koji sutra u Dortmundu gostuje ekipi Borusije, prvoplasiranom timu D grupe.
Da bi osvojili treće mesto koje vodi u šesnaestinu finala Lige Evrope, igrači Sitija moraju da pobede Borusiju i da se nadaju neuspehu Ajaksa na gostovanju madridskom Realu.
Duel u Dortmundu sudiće najbolji srpski arbitar Milorad Mažić, a pomagaće mu Milovan Ristić, Igor Radojčić, Danilo Grujić, Milorad Gogić i Dalibor Đurđević.
-Daćemo sve od sebe da dođemo do dobrog rezultata u Dortmundu. Ipak, znamo da to nimalo neće biti lako, jer je Borusija odlična ekipa koja igra u sve boljoj formi – rekao je menadžer Sitija Roberto Manćini.
Velika borba za treće mesto vodiće se i u C grupi, gde su konkurenti za odlazak u Ligu Evrope ruski Zenit i belgijski Anderleht.
Obe ekipe imaju po četiri boda, Zenit gostuje ekipi Milana, dok će Anderleht igrati protiv domaće Malage. Ruski tim trenutno ima bolju gol razliku od Anderlehta, ali će pokušati da iskoristi ne baš sjajnu formu Milana i napravi iznenađenje na San Siru.
Ekipa Malage je još ranije osigurala prvo mesto u grupi, dok su rosoneri sigurni za drugu poziciju.
U grupi B je poznato da u osminu finala LŠ idu nemački Šalke i londonski Arsenal, ali ostaje da se vidi koja ekipa će biti prva na tabeli.
Šalke ima bod više od Arsenala, a u poslednjem kolu gostuje Monpeljeu, dok engleski tim putuje u Pirej na megdan Olimpijakosu.
Arsenal je u poslednjem prvenstvenom meču razočarao svoje navijače i na Emirejtsu izgubio od Svonsija sa 2:0.
-Navijači imaju pravo da budu ljuti na nas. Ne možemo stalno da tražimo njihovu podršku, a da im na kraju to ne uzvratimo na terenu. Sve je na nama – kazao je igrač Arsenala Mikel Arteta.
Treće mesto u B grupi i odlazak u Ligu Evrope još ranije je osigurao grčki Olimpijakos koji ima četiri boda manje od Arsenala i pet bodova više od Monpeljea.
Ekipe Pari Sen Žermena i Porta će sutra na „Parku prinčeva“ u direktnom duelu odlučiti ko će biti pobednik A grupe.
Oba tima su već izvadila vizu za osminu finala elitnog takmičenja, dok je treće mesto osvojio kijevski Dinamo ispred imenjaka iz Zagreba.
„Igrači bi trebalo da počnu da preuzimaju odgovornost i svi moraju da se ponašaju ozbiljno na terenu. Imam osećaj da nisu svi dovoljno skoncentrisani na ono što se dešava na terenu ili da nisu posvećeni zajedničkom cilju“, upozorio je trener PSŽ-a Karlo Anćeloti nakon prvenstvenog poraza od Nice prošlog vikenda.
Parovi šestog kola i tabele:
Grupa A:
PSŽ – Porto (20.45)
Dinamo Zagreb – Dinamo Kijev (20.45)
TABELA: Porto 13, PSŽ 12, Dinamo Kijev 4, Dinamo Zagreb 0.
Grupa B:
Monpelje – Šalke (20.45)
Olimpijakos – Arsenal (20.45)
TABELA: Šalke 11, Arsenal 10, Olimpijakos 6, Monpelje 1.
Grupa C:
Malaga – Anderleht (20.45)
Milan – Zenit (20.45)
TABELA: Malaga 11, Milan 8, Zenit 4, Anderleht 4.
Grupa D:
Borusija Dortmund – Mančester Siti (20.45)
Real Madrid – Ajaks (20.45)
TABELA: Borusija 11, Real 8, Ajaks 4, Mančester Siti 3.
Povezana vest:  Čović: Niko me nije udario