PetrCech
Čeh: Igrači moraju da preuzmu odgovornost
Golman Čelsija Petr Čeh rekao je danas da odgovornost za eliminaciju tima iz Lige šampiona moraju da preuzmu i igrači, a ne samo menadžer Rafael Benitez.
Česli je sinoć pobedio danski Nordsjelend sa 6:1, ali nije uspeo da prođe u narednu fazu takmičenja, pošto je direktni konkurent Juventus savladao Šahtjor u gostima sa 1:0.
„Plavci“ su kao trećeplasirani u E grupi i postali prvi aktelni šampion koji nije prošao grupnu fazu, pa će takmičenje na međunardnoj sceni nastaviti u Ligi Evrope.
-Svi smo u istom brodu, menadžer i igrači. Odgovornost je ista za sve, jer smo tim. Ne treba okolišati, šest utakmica bez pobede nije dobar učinak i otkako sam došao u Čelsi ne pamtim da smo imali sličnu seriju. Igrači moraju da ustanu i preuzmu odgovornost – rekao je Čeh za engleske medije.
Na njegove reči nadovezao se Benitez, koji je prošlog meseca na klupi zamenio Roberta di Matea.
-Nažalost, kada promenite menadžera, to je samo jedna izmena. Odgovornost ja na svima. Liga Evrope nije važno takmičenje ako se ne osvoji. Daćemo sve od sebe da pobedimo, ukoliko dođemo do polufinala ili finala – rekao je Benitez.
Povezana vest:  Lacio stigao do izjednačenja u poslednjim sekundama