lazar_markovic_par_jagodina
Partizan bez pobede u Ligi Evrope
 
Fudbaleri Partizana i Rubina iz Kazanja igrali su večeras u Beogradu nerešeno 1:1 (0:0), u poslednjem 6. kolu H grupe Lige Evrope.
 Prvak Srbije završio je takmičenje na trećem mestu bez pobede sa tri remija, dok je Rubin ranije izborio plasman u nokaut fazi.
 Utakmica je odigrana pred oko 4.000 gledalaca na stadionu u Humskoj, a sudio je Šveđanin Martin Hanson.
 Strelci: S. Marković (52), Rondon (59).
 Žuti kartoni: S. Marković, Volkov (Partizan), Šaronov (Rubin).
 PARTIZAN: Petrović, Miljković, Ostojić, IVanov, Volkov, Smiljanić, S. Marković, Tomić (Jojić 74), Ilić, L. Marković (Knežević 90), S. Šćepović (M. Šćepović 72).
 RUBIN: Arlauskis, Kuzmin, Ansaldi, Šaronov, Markano, Orbaiz, Boketi, Kasajev (Davidov 62), Karlos Eduardo (Jeremenko 75), Karadeniz, Rondon.
 Šampion Srbije ni u šestoj utakmici ove sezone u Ligi Evrope nije uspeo da zabeleži pobedu, a remi sa Rubinom biće slaba uteha malobrojnim navijačima crno-belih koji su večeras došli da se smrzavaju na stadionu Humskoj.
 Partizan je takmičenje u Ligi Evrope završio sa po tri remija i poraza, a utisak je da je takav učinak ipak ispod renomea šampiona Srbije.
 Iako večerašnja utakmica ni za Partizan, ni za Rubin nije imala apsolutno nikakav rezultatski značaj, crno-beli su na momente uspeli da pokažu želju za pobedom i osvajanjem bodova.
 Napravio je Partizan u 52. minutu pravi korak ka tom cilju, pošto je Saša Marković snažnim udarcem smestio loptu pod prečku golmana Gidrijusa Arlauskisa i činilo sa da će crno-beli krenuti još jače u nastavku.
 Ipak, kao i mnogo puta u ovoj sezoni, ekipa Partizana je stala, a potom je opet pokazala neke stare boljke u odbrani koje je uspeo da iskoristi Hoze Rondon i glavom sa par metara savlada Nikolu Petrovića.
 Čuvar mreže crno-belih je u prvom poluvremenu dva puta skinuo “zicere” igračima Rubina, dok se Partizan nije istakao u napadu. Utisak je i da je švedski sudija u 60. minutu mogao da pokaže na belu tačku posle duela Lazara Markovića i golmana Arlauskisa.
 Ni gostujući tim nije bio bez podrške u Beogradu, pošto je tridesetak navijača Rubina doputovalo iz Kazanja.

 

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Rezultati revanš mečeva osmine finala Lige šampiona