Valter Zenga

Uprava italijanskog fudbalskog prvoligaša Palerma otpustila je trenera Valtera Zengu, nezadovoljna rezultatima kluba u dosadašnjem delu prvenstva.

-Zenga je razrešen svih dužnosti u klubu – precizno je rečeno danas u saopštenju kluba. Sicilijanci su proteklog vikenda igrali nerešeno (1:1) sa Katanijom. Kao mogući naslednik Zenge na klupi Palerma navodi se bivši trener Lacija Delio Rosi.

Povezana vest:  Manćini: Godina bez trofeja nije velika tragedija

 

Del Boske do 2012

Selektor španske fudbalske reprezentacije Visente del Boske ostaće na toj funkciji do 2012. godine, potvrdio je danas predsednik Fudbalske federacije Španije Anhel Marijha Viljar Ljona. —  -Iako ugovor formalno još nije produžen, dobio sam obećanje od Del Boskea da će predvoditi selekciju do 2012 – rekao je Ljona.

Povezana vest:  Blater: U FIFA nema mesta za Gibraltar

 

Anri pred penzijom

Francuski fudbalski reprezentativac Tjeri Anri izjavio je da je, posle odlučujuće kvalifikacione utakmice za prvenstvo sveta u Južnoj Africi protiv Irske, na kojoj je rukom zaustavio loptu da ne izađe u gol aut i potom asistirao saigraču Vilijamu Galasu kod pobedonosnog pogotka, razmišljao da završi reprezentativnu karijeru.

-Razmišljao sam da završim sa nastupima u reprezentaciji. Mnogi osuđuju moj postupak i teško je biti na meti medija – rekao je Anri.