vermezovic_press
Fudbaleri Partizana na odmoru do sredine januara

 

Utakmicom sa ruskim Rubinom (1:1) fudbaleri Partizana spustili su sinoć zavesu na prvi deo sezone koji će najviše pamtiti po tituli jesenjeg šampiona i plasmanu u Ligu Evrope.
Trener crno-belih Vladimir Vermezović danas je u sportskom centru Teleoptik održao završni polusatni sastanak sa igračima, a ekipa će se ponovo okupiti 14. januara na startu priprema.
Učešće u masovnijem kontinentalnom takmičenju crno-beli su završili sa po tri remija i poraza, a pored Rubina, rivali su im još bili milanski Inter i Nefči iz Bakua.
Utisak je da su crno-beli u Evropi mogli da osvoje još neki bod, pre svega u duelima sa Interom u kojima je Partizan odigrao iznad očekivanja, a Lazar Marković propustio nekoliko dobrih prilika da se proslavi.
Crno-beli su letos uspešno startovali u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv ekipe Valete sa Malte, ali se zatim pokazalo da je kiparski AEL nepremostiva prepreka, pa su crno-beli nastavili u Ligi Evrope i preko norveškog Tromsa stigli do grupne faze.
-Možda su nam nedostajali iskustvo i jake utakmice da bi došli do većeg broja bodova, pošto smo to zaslužili -sumirao je Vermezović evropski učinak posle utakmice sa Rubinom.
Kada je u pitanju domaći šampionat ekipa Vladimira Vermezovića je, manje-više, ostvarila sve zacrtano pošto je jesenji deo Superlige završila na prvom mestu sa šest bodova više od Crvene zvezde.
Imali su crno-beli u jednom trenutku i 11 bodova prednosti u odnosu na “večitog” rivala, ali su u završnici jesenjeg dela prvenstva pomalo izgubili dah, a navijačima je pogotovo teško pao poraz od Zvezde.
Ono što je svakako neuspeh Partizana u prvom delu sezone predstavlja poraz od drugoligaša Borca iz Čačka u četvrtfinalu nacionalnog kupa.
Prolećni deo Superlige Srbije počinje 27. februara, a Partizan će u prvom kolu gostovati ekipi BSK-a iz Borče.

Povezana vest:  PSŽ sa 10 igrača pobedio Lil u gostima na početku Lige 1