xavi_hernandez_barcelona_fc
Ćavi: Skols je najbolji vezni igrač naše generacije
 
Sjajni španski fudbaler i jedan od najboljih veznih igrača svih vremena, Ćavi Hernandez, proglasio je 38-godišnjeg Pola Skolsa najboljim igračem njihove generacije.
Ćavi (32) je u intervjuu za Daily Mail govorio o neuništivnosti Skolsa, kao i razlici između španskog i engleskog fudbala u kojima su dvojica igrača proveli cele svoje karijere.
-U poslednjih 15, 20 godina najbolji centralni vezni fudbaler, najkompletniji, je Pol Skols. Puno sam puta razgovarao s Ćabijem Alonsom o tome i obojica se slažemo da Skols ima sve potrebno za najmodernijeg veznog igrača sveta – rekao je Barselonin vezni igrač.
 -Može odigrati zadnji pas, može dati gol, jak je na nogama i teško ga je srušiti, a kamoli oduzeti mu loptu. Da je Španac verovatno bi ga se više cenilo nego što to rade Englezi – smatra Ćavi.
-Engleska je nacija ratnika. Kada gledam Liveršul i vidim kako Karager izbija loptu iz vlastitog šesnaesterca na vrh tribina i za to dobija alpauz, to mi je iskreno neshvatljivo. Na Nou Kampu vas za to nikada ne bi nagradili aplauzom. To su dve različite kulture. Kada navijači u Španiji vide da panično izbijate loptu, tada vam zvižde – zaključio je čovek s preko 400 nastupa za „blaugranu“.
Povezana vest:  Novosti: Nema dokaza o nameštanju u fudbalu