Ferguson_United_City
Ferguson: Ne pamtim mnogo dramatičnijih dana
 
Menadžer Mancecster Junajteda Aleks Ferguson posle pobede u gradskom derbiju nad Mančester Sitijem odao je priznanje svom timu na izuzetno značajnom uspehu i ujedno osudio ponašanje protivničkih navijača.
 -Žalosno je da navijač Sitija utrči na teren, kao i da sa tribina lete novčići, upaljači i drugi predmeti. To ne bi trebalo da se dešava. Slične scene viđene su i kada smo gostovali Čelsiju, sa tribine je poletela stolica i razni predmeti. Međutim, u ovom danu neću da razmišljam o tome, jer je iza nas jedna veoma dobra utakmica koja mnogo pokazuje o kvalitetu Premijer lige – izjavio je Ferguson „Skaj Sportu“.
 Mančester Junajted je na stadionu „Itihad“ slavio protiv Sitija rezultatom 3:2, a gol za trijumf postigao je iz slobodnog udarca u sudijskoj nadoknadi Robin van Persi. Prilikom proslave pogotka Rio Ferdinad je pogođen novčićem u arkadu, pa su lekari morali da intervenišu i zaustave krvavljenje, a jedan navijač je uleteo u teren s namerom da napadne protivničkog defanzivca.
-Još jednom je potvrđeno da je Premijer liga sjajno takmičenje, a ja ne pamtim mnogo dramatičnijih dana od ovog. Smatram da nam je poništen jedan čist gol, a u sledećem napadu oni su smanjili na 2:1. To je vrsta fudbala koja može da vam izbije zube. Oni su zaslužili da dođu do 2:2, ali mislim da smo mi bili ipak bolji tim – zaključio je Feguson.
 Današnjom pobedom Mančester Junajted je gradskom ribalu i aktuelnom šampionu na čelu tabele umakao šest bodova.
Povezana vest:  Zvezda rutinski do osmine finala Kupa Srbije