Joe_Cole_West_Ham_Liverpool
Everton podvigom do bodova protiv Totenhema, Liverpul odneo bodove iz Londona
 
 Fudbaleri Evertona savladali su večeras na domaćem terenu ekipu Totenhema sa 2:1, u utakmici 16. kola engleske Premijer lige.
 Klub iz Liverpula do bodova je došao nakon podviga pošto su njegovi fudbaleri režirali šokantan preokret u roku od dva minuta završnice susreta. Totenhem je poveo 15 minuta pre kraja, ali je Everton najpre izjednačio u 90. a potom stigao do trijumfa pogotkom hrvatskog internacionalca Jelavića u drugom minutu sudijske nadoknade.
 Ovim uspehom Everton je od gostiju preuzeo četvrtu poziciju na tabeli, koja vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona.
 Strelci su bili Pijenar u 90. i Jelavić u 90+2 za Everton, a Dempsej u 76. minutu za Totenhem.
Fudbaleri Liverpula savladali su večeras u Londonu ekipu domaćeg Vesthema sa 3:2, u preostaloj današnjoj utakmici 16. kola engleske Premijer lige.
 Do važne pobede koja ih je približila gornjem delu tabele „crveni“ su došli posle preokreta. Vesthem je na poluvremenu vodio sa 2:1, ali je Liverpul angažovanom igrom u nastavku zasluženo došao do trijumfa, i to autogolom Kolinsa desetak minuta pre kraja susreta.
 Vesthem je ostao na šestoj poziciji sa 26 bodova.
 Strelci su bili Nobli u 36. iz penala i Džerard (autogol) u 43. za Vesthem, a Džonson u 11, Kol u 76. i Kolins (autogol) u 79. minutu.
 Odigrano ranije danas: Everton – Totenhem 2:1, Mančester Siti – Mančester Junajted 2:3.
 Odigrano u subotu: Arsenal – Vest Bromvič Albion 2:0, Aston Vila – Stouk 0:0, Sautempton – Reding 1:0, Sanderlend – Čelsi 1:3, Svonsi – Norič 3:4, Vigan – Kvins Park Rendžers 2:2.
 Sutra se sastaju Fulam i Njukasl.
 Tabela: Mančester Junajted 39 bodova, Mančester Siti 33, Čelsi 29, Everton, Totenhem i VBA po 26, Arsenal 24, Svonsi i Stouk po 23, Liverpul, Vesthem i Norič po 22, itd.
 
Povezana vest:  Sošo se žalio zbog direktnog kontakta Njukasla sa Maigom