Saint_Etienne_Lyon_Bastos

Lion dobio derbi i uvčvrstio se na čelu tabele

Fudbaleri Olimpika iz Liona savladali su večeras kao gosti ekipu Sent Etjena sa 1:0, u derbi utakmici 16. kola prvenstva Francuske.

Klub sa Žerlana napravio je veliki korak ka osvajanju osme titule nacionalnog šampiona. Olimpik sada ima sasvim pristojnu prednost od pet bodova nad glavnim konkurentina Pari Sen Žermenom i Olimpikom iz Marseja, koji je ranije večeras pretrpeo šokantan poraz kod kuće od autsajedra Lorijana (3:0).

Povezana vest:  Remi u Atini, Partizan bez Lige šampiona

Sent Etjen je prokockao šansu da se priljuči pratiocima večerašnjeg rivala, ali je i dalje u trci za visok plasman pošto kao četvrtoplasirani zaostaje osam bodova za Lioncima.

Pogodak za izuzentno značajan trijumf Olimpika, koji je od 56. minuta igrao bez isključenog Daboa, postigao je Bastos u 65. minutu.

Odigrano ranije danas: Rems – Bordo 0:0, Olimpik Marsej – Lorijan 0:3.

Povezana vest:  LIGA ŠAMPIONA, Lučesku: Došli smo da pobedimo, ali biće baš teško

Odigrano u subotu: Nansi – Valensijen 1:1, Troa – Nica 1:1, Sošo – Lil 1:1, Monpelje – Ajačio 3:0, Pari Sen Žermen – Evijan 4:0, Ren – Brest 2:2.

Odigrano u petak: Tuluz – Bastija 0:0.

Tabela: Olimpik Lion 34 boda, Pari Sen Žermen i Olimpik Marsej po 29, Sent Etjen, Valensijen, Bordo i Ren po 26, Lorijan 24, Tuluz i Nica po 23, itd.

Povezana vest:  19. KOLO JLEN SUPER LIGE, Zvezda gostuje kod Metalca, Partizan dočekuje Čukarički