Mesi: Lepo je kad oboriš rekord, ali titule su najvažnije

Najbolji fudbaler španske Barselone Lionel Mesi rekao je danas da oboreni rekord po borju postignutih golova u jednoj kalendarskoj godini neće imati značaj, ukoliko njegov tim ne osvoji titule osve sezone.
Mesi je sinoć na utakmici 15. kola španske Primere protiv Betisa (2:1) postigao dva gola i pretekao slavnog Nemca Gerda Milera, koji je pre 40 godina 85 puta uspeo da zatrese protivničku mrežu.
-Lepo je kada oboriš rekord, ali najvažnija je pobeda i bodovna razlika. Cilj mi je da ove sezone sa Barselonom osvojim titule, špansku ligu, Kup i Ligu šampiona, to je sve mnogo važnije od ličnih dostignuća – rekao je Mesi za španske medije.
Mesi je prethodne tri godine biran za najboljeg igrača sveta, a priliku da osvoji novo priznanje imaće i 2012. Pored njega, za Zlatnu loptu konkurišu Andres Inijesta iz Barselone i Kristijano Ronaldo iz Reala.
-Ako Inijesta osvoji to priznanje, biće potpuno zasluženo zbog svega što je postigao i načina na koji igra. Uz to, to će biti veliko priznanje za ceo tim – dodao je Mesi.
Svečana ceremonija proglašenja najboljeg igrača održaće se 7. januara 2013. godine u Cirihu.

Povezana vest:  Zlatne lopte za Antića i Krasića