Rafaelbenitez

Benitez: Ne osećam pritisak, možemo do trofeja u Japanu

 

Menadžer fudbalera Čelsija Rafael Benitez rekao je danas da ne oseća pritisak uoči nastupa ekipe na Svetskom klupskom prvenstvu u Japanu.

„Plavcima“, evropskim šampionima, to će biti debi na ovom turniru. Čelsi u četvrtak u polufinalu u Jokohami igra protiv meksičkog Montereja.

-Nemam problem sa pritiskom. Imam već neko iskustvo sa ovakvim turnirom i voleo bih da uživamo u svakom minutu. Ovde sam da pružim maksimum i da probamo da osvojimo trofej – rekao je Benitez novinarima u Jokohami.

Povezana vest:  SP JUŽNA AFRIKA, Lista strelaca, posle desetog dana (20. jun)

Španski stručnjak je pre dve godine sa ekipom Intera osvojio titulu svetskog klupskog šampiona.

-Svi u klubu imamo isti cilj, a to je trijumf. Imamo dobru priliku, bez obzira na neke stvari koje su se dešavale prethodnih dana kao što je eliminacija iz Lige šampiona. Turnir u Japanu nam je veoma važan – objasnio je on.

Povezana vest:  Preokret: Navijači nagovorili Gatuza da ostane u OFI-ju

U slučaju da pobede Monterej, fudbaleri Čelsija će u finalu igrati protiv pobednika duela između šampiona Afrike i Južne Amerike, Al Ahlija i Korintijansa. Pored iskustva sa Interom na SP za klubove, Benitez je imao i jednu neslavnu epizodu na ovom takmičenju, pošto je 2005. godine na klupi Intera izgubio od brazilskog Sao Paula.

-Važno je da idemo korak po korak, tako da sada ne želim da pričam o mogućem duelu sa Korintijansom – dodao je on.

Povezana vest:  Real Sosijedad pobedio Osasunu, Trezege spasio Erkules