manchestercity 

Navijač Sitija se izvinio zbog utrčavanja na teren
 
Navijač Mančester Sitija koji je utrčao na teren sa namerom da se obračuna sa igračem Junajteda Riom Ferdinandom izvinio se danas zbog tog postupka i rekao da se stidi svog ponašanja.
Radi se o 21. godišnjem baštovanu, Metjuu Stotu, kojeg je na kraju golman Sitija DŽo Hart sprečio da napravi još teži incident.
„Hoću da se izvinim svima koji su bili žrtve mog jučerašnjeg gesta, pogotovo Riju Ferdinandu i ostalim fudbalerima. Stidim se svog ponašanja. Izneverio sam sebe, porodicu, kolege navijače i Mančester Siti“, kazao je Stot engleskim medijima.
On je najavio i da će poslati pismo štoperu Mančester Junajteda, koji je u derbiju slavio sa 3:2, a pobedonosni gol postigao je Robin van Persi u sudijskoj nadoknadi vremena.
„Hvala DŽou Hartu, koji je reagovao na pravi način. Otkad znam za sebe, navijam za Siti. Prethodne tri godine sam vlasnik sezonske ulaznice i na stadionu dolazim sa ocem. Na svim prethodnim utakmicama sam uvek sedeo blizu gostujućih navijača“, dodao je Stot.
Advokat ovog navijača Rebeka Kolfild podsetila je da je Stot ozbiljan i vredan radnik koji u prethodne četiri godine ima stalan posao, a već pet godina živi sa devojkom.
„Do sada nije imao problema sa zakonom, kao ni sa redarima na stadionu Sitija ili bilo kom drugom sportskom objektu. Duboko se kaje zbog svog ponašanja, koje nikako nije u skladu sa njegovim karakterom. Radi se o grešci koju je napravio Stot, na taj način je osramotio svoju porodicu, a doveo i do toga da će klub koji voli zaraditi kaznu. Moj klijent prihvatiće posledice svog ponašanja“, zaključila je Kolfild.
Povezana vest:  Roma teško protiv fenjeraša, pobede slavili još Kaljari, Breša i Leće