nemacka_logo copyNEMAČKA LIGA, Vesti

Van Gaal hvali Robbena

Bajern je tek u produžetku uspeo da slomi otpor Šalkea i plasira se u finale Kupa Nemačke. Strelac jedinog pogotka u meču bio je Arjen Robben, a to nije promaklo treneru Louisu van Gaalu, njegovom zemljaku:
– Neverovatan je. U treptaju oka je uspeo da postigne fenomenalan gol. Bili smo bolji u prvom delu meča i u produžecima, ali nam nije bilo lako. Veoma sam ponosan na izabranike. 

Eliu muči zglob

Hamburger će najverovatnije do kraja sezone biti slabiji za Eljera Eliu. Holanđanin je samo jedan u nizu prvotimaca koji imaju problema s povredama u tekućem šampionatu. Da je trener Labbadia češće mogao da računa na barem deo ozleđenih igrača sigurno bi plasman ove ekipe bio još bolji. Što se tiče Elie, on je još 28. novembra zaradio povredu zgloba u duelu s Majncom. Bol ga od tog meča nije napuštao, ali je Holanđanin bio hrabar sve do ove nedelje, kad je odlučio da se prepusti hirurzima. Tim povodom je prokomentarisao:
– Navijači nisu ni mogli da me vide u pravom svetlu, a osnovni razlog je bila povreda. Nisam želeo da ostavim saigrače na cedilu.
Oporavak bi trebalo da potraje između četiri i šest nedelja. 

Povezana vest:  FIFA RANG LISTA, Srbija na 22. mestu

Izostanci koče Hanover

Sezona se bliži kraju, a povrede se gomilaju u većini klubova. Hanover strahuje za opstanak, trenutno se nalazi u zoni baraža, ali ima i isti broj bodova kao slabije plasirani Frajburg. Posao treneru Mirku Slomki nisu olakšale ni vesti koje je dobio od medicinskog tima. I u narednim mečevima najverovatnije neće moći da računa na Elsona, Brazilca koji je zimus stigao iz Štutgarta, odnosno Arounu Konea, reprezentativca Obale Slonovače. Obojica se žale na bolove u kolenima, a rehabilitacija će trajati još desetak dana. Priliku bi neočekivano mogao da dobije Jan Schlaudraff, koji je zbog nediscipline proteklih nedelja radio s amaterskom postavom.

Povezana vest:  Murinjo srušio Gvardiolin rekord