italija_logoITALIJANSKA LIGA, Vesti

Inzaghi se ljuti

Filippo Inzaghi i ove sezone uspešno odoleva pritisku godina. Nakupilo ih se 36, ali veteran ni ne pomišlja na odlazak u penziju. Bio je precizan i prošlog vikenda, u duelu s Napolijem i sad priželjkuje da mu klub ponudi novi ugovor. Ipak, to ga nije sprečilo da doda:
– Smeta mi sadašnja uloga. Ne tražim da mi garantuju minutažu, ali bih voleo da mi je ranije rečeno šta se tačno od mene očekuje. Jedno je biti koristan za tim, a nešto sasvim drugo je kad dobijate šansu na svakih pet meseci. Patim dok posmatram mečeve s klupe. Ostaću u klubu samo ako procene da sam potreban Milanu. 

Povezana vest:  Olsen: Zadovoljan sam i igrom i pobedom

Kaciga glavu čuva

Cristian Chivu se vratio u postavu Intera protiv Livorna. Prethodno je pauzirao od 6. januara i duela s Kjevom. Rumunskom internacionalcu je tokom tog meča pukla lobanja. Predvodnik reprezentacije je u međuvremenu isprobao nekoliko zaštitnih kapa, uključujući i onu koju nosi Petr Cech, čuvar mreže Čelsija koga je 2006. zadesio identičan peh. Iako nema omiljenu, Chivu je dobio dozvolu fudbalskih organa da postane prvi igrač u polju kome je odobrena upotreba takve zaštite. Firma koja ih proizvodi je saopštila:
– Ne bi trebalo da bude problema. Nemoguće je reći da njeno nošenje donosi prednost fudbaleru koji je koristi, kao i da je opasna po ostale igrače na terenu. Sačinjena je od gume i ne može da naškodi ostalim učesnicima utakmice. U pitanju je zaštita koja pruža sigurnost ozleđenom igraču i ima više psihološki značaj. 

Povezana vest:  Finale Lige šampiona 2015. u Berlinu

Vargas mislima u Firenci

Iako mediji sve češće nagađaju da bi Juan Manuel Vargas mogao da nastavi karijeru u Realu, Peruanac je staložen. Navodna ponuda Madriđana od 15 miliona evra, a uz novac bi put Firence krenuo i Royston Drenthe, ne uspeva da pomuti Vargasovu koncentraciju:
– Nije idealan trenutak za priče o budućnosti. Zvanični kontakt s Realom ne postoji. Sve što se piše su laži.
Peruanac je propustio meč protiv Katanije, kluba za koji je nekad nastupao, Fjorentina je pretrpela minimalan poraz, a Vargas je zaključio:
– Žao mi je što nisam konkurisao za postavu. Fizički se osećam dobro. Povreda je prošlost, ali ipak ne želim da načinim ishitren povratak na teren.

Povezana vest:  Tigana i zvanično novi trener Šangaj Šenhua