jagodina_pocetak priprema

U polufinalu Kupa Javor – Jagodina i Vojvodina – OFK Beograd

U polufinalu fudbalskog Kupa Srbije sastaće se Javor – Jagodina i Vojvodina – OFK Beograd, odlučeno je današnjim žrebom u Beogradu. Prve utakmice igraće se 13. marta (u Ivanjici i Novom Sadu), a revanši 17. aprila 2013. godine.
Finale je 8. maja 2013. godine, a naknadno će biti određeno na kom stadionu će se igrati. Parove polufinala izvukao je direktor Trenerske škole Fudbalskog saveza Srbije i bivši igrač Crvene zvezde Dušan Savić.
Trener Javora Mladen Dodić kazao je da se uoči žreba nadao da će njegova ekipa za rivala izvući Jagodinu.
-Želeo sam Jagodinu. To je možda trenutno najbolji klub u zemlji. Izuzetno cenim tu ekipu. Želim da bolji ide dalje, a ko prođe u finale da osvoji trofej – rekao je Dodić.
On je dodao da je „nezahvalno“ davati prognoze unapred.
-Imamo dve utakmice i nezahvalno je sada davati prognoze. Sve je moguće – kazao je Dodić.
Njegov kolega iz Jagodine Simo Krunić rekao je da nije unapred razmišljao o eventualnom protivniku u polufinalu Kupa.
-Nismo razmišljali o protivniku, sve tri ekipe koje smo mogli da dobijemo su kvalitetne. Dosta toga će da se promeni tokom zime i sigurno će biti neizvesno – rekao je Krunić.
On je dodao da će igrači trećeplasiranog tima u prvenstvu Srbije iskoristiti zimsku pauzu da se dobro odmore i da će potom razmišljati o prolećnim izazovima.
-Iskoristićemo odmor da se opustimo. Zadovoljni smo igrama ove jeseni i zasluženo smo treći. Pokušaćemo da nastavimo u istom ritmu i da pored dobrih igara u prvenstvu dođemo i do finala Kupa – kazao je Krunić.
Trener Vojvodine Nebojša Vignjević ocenio je da će konačan ishod dvomeča sa OFK Beogradom zavisiti i od učinka oba kluba u zimskom prelaznom roku.
-Nismo imali posebnu želju za rivala. Poštujemo sva tri protivnika. OFK Beograd je dolaskom trenera Zorana Milinkovića zaigrao mnogo bolje. Mnogo toga zavisiće od toga da li će biti promena i koliko u igračkom kadru tokom pauze – rekao je strateg Novosađana.
On je istakao da ne vidi „prednost ili manu“ u tome što će Vojvodina prvi meč igrati na svom stadionu.
-Pred nama je 180 minuta igre, pa ne vidim prednost ili manu u tome što igramo prvo kod kuće. Neizvesno će biti do kraja – dodao je Vignjević.
Strateg „romantičara“ je, takođe, kazao da je teško predvideti finalistu unapred.
-Put OFK Beograda do polufinala je bio težak, preko Crvene zvezde. Sada nas čeka odlična ekipa Vojvodine. Teško je predvideti nešto unapred. U pitanju su dve jako dobre ekipe i biće dva vrlo interesantna meča u kojima će gledaoci imati šta da vide. Očekujemo da i u Kupu i u prvenstvu budemo jaki konkurenti i da se maksimalno borimo za pobede“, kazao je Milinković.

Povezana vest:  Sudija u Rusiji oslobođen optužbi za rasizam