Miralem Sulejmani_ajax

Sulejmani u januaru odlazi iz Ajaksa?

 

Napadač Ajaksa, reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani, u januaru najverovatnije odlazi iz trofejnog holandskog kluba, prenose mediji u Holandiji. Sulejmani (24), bivši igrač beogradskog Partizana, prešao je u Ajaks 2008. iz Herenvena za sumu od čak 16 miliona evra, ali nije ispunio očekivanja i četvorostruki prvak Evrope rešio je da ga proda već u zimskom prelaznom roku, iako mu ugovor isriče na kraju sezone.

Povezana vest:  Mančester siti osvojio Liga kup

Za njega su zainteresovani brojni evropski klubovi, a list „Telegraf“ tvrdi da će Sulejmani najverovatnije preći u Bešiktaš ili Borusiju iz Menhengladbaha.

-Svesni smo da Sulejmanija žele Bešiktaš i Borusija, a kada su klubovi zaintersovani onda definitivno može doći do dogovora. On nije u planovima trenera Franka de Bura i ako želi da igra u drugom delu sezone trebalo bi da promeni sredinu – izjavio je tehnički direktor Ajaksa Mark Overmars.

Povezana vest:  Ukrajina na korak od oduzimanja EP, Platini dao dvomesečni ultimatum

Sulejmani je 2008. proglašen za najboljeg mladog igrača u Holandiji, ali je ove sezone odigrao samo pet utakmica, bez postignutog gola. Taj talentovani napadač odigrao je do sada 12 utakmica tza reprezentaciju Srbije i postigao jedan gol.