sep_blater
Blater traži oštriju kaznu za Srbiju
 
Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater izjavio je danas da planira da razgovara sa prvim čovekom Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišelom Platinijem o oštrijim kaznama za Srbiju zbog incidenata u Kruševcu.
-Rasizmu i diskriminaciji nije mesto u fudbalu, i postoji nulta tolerancija prema tome. U petak sam saznao odluku o kaznama za Srbiju i siguran sam da ćemo se obratiti UEFA, pošto rasizam i diskriminacija zahtevaju oštre kazne. Razgovaraću sa Platinijem, ali ne znam da li on ima ikakav uticaj na Disciplinsku komisiju  rekao je Blater, a prenela agancija Rojters.
 UEFA je u četvrtak kaznila mladu selekciju Srbije igranjem jedne kvalifikacione utakmice na domaćem terenu pred praznim tribinama, a Fudbalski savez Srbije sa 80.000 evra zbog incidenata na meču sa Engleskom u Kruševcu.
 Pored toga suspenzije su zaradili igrači Goran Čaušić (četiri meča), Ognjen Mudrinski i Filip Malbašić (po tri meča), Nikola Ninković (dva meča). Po dve godine suspenzije dobili su treneri Predrag Katić i Andreja Milutinović.
 Mlada reprezentacija Srbije u oktobru nije uspela da se plasira na Evropsko prvenstvo, pošto je u revanšu izgubila od Engleske sa 1:0, a krajem meča došlo je do sukoba igrača i pojedinih članova stručnih štabova dve selekcije.
 Crveni karton u ekipi Engleske zaradio je Deni Rouz, a kod Srbije Slobodan Medojević.
 Rouz je posle meča rekao da su ga navijači u Kruševcu vređali na rasnoj osnovi i da je dva puta pogođen kamenom.
 Predstavnici engleskog saveza, a kasnije i političari predvođeni premijerom Dejvidom Kameronom, zatražili su oštre kazne za srpski savez i reprezentaciju.
 FSS je sproveo internu istragu posle koje je sa godinom neigranja u nacionalnom timu, „najratobornije“ Nikolu Ninkovića i Ognjena Mudrinskog, dok su treneri Srđan Maksimović i Andreja Milutinović dobili dvogodišnju zabranu rada.
 
Povezana vest:  Atletiko Madrid ubedljvi protiv Valensije, pobedio 3:0