David_Silva_Manchester_City_Arsenal
Silva: Nadam se da će Siti postati engleska Barselona
 
Fudbaler Mančester Sitija David Silva rekao je danas da bi voleo da se jednog dana o njegovom klubu pričao kao o Barseloni.
 Silva smatra da projekat šeika Mansura bin Zajeda ima šanse da postane „engleska Barselona“, posebno nakon imenovanja Španaca Čikija Begiristajna za sportskog direktora i Ferana Sorijana za glavnog menadžera.
 -Njih dvojica su bili deo uspešne ere Barselone, koja je osvojila sve trofeje u Španiji i Evropi. Nadam se da će nam pomoći da uradimo nešto slično i da će narod jednog dana o nama pričati kao o Barseloni sad. Teško je reći da li smo blizu, ali radimo na tome i potreban nam je bolji rezultat u Evropi – rekao je Silva za engleske medije.
 On je dodao da od kako je došao u Siti i počeo da radi sa menadžerom Robertom Manćinijem klub konstantno napreduje iz godinu u godinu.
 -Kada sam došao u Siti cilj je bio da budemo među prve četiri ekipe. Od tada smo osvojili Premijer ligu, FA kup, kvalifikovali se u Ligu šampiona i ne može se očekivati da odmah budemo prvaci Evrope. Doveli smo veoma dobre igrače i želim da to uradim sa Sitijem, ali korak po korak – poručio je 26. godišnji fudbaler.
 Silva je u dosadašnjem delu sezone odigrao 16 utakmica i postigao jedan gol za Siti.
Povezana vest:  Klop zvanično preuzeo Liverpul