andrea_pirlo_ital_2011

Konte: Pirlo je zaslužio Zlatnu loptu

 

Trener fudbalera Juventusa Antonio Konte uključio se u debatu na temu Zlatne lopte i ocenio da prestižnu nagradu FIFA i Frans fudbala ne bi trebalo da dobije ni Lionel Mesi, ni Kristijano Ronaldo, nego Andrea Pirlo.

-Bez obzira što je Mesi dao „hiljadu“ golova, ja bih nagradu dao Pirlu. Tada bih imao zadovoljstvo da budem trener dobitnika Zlatne lopte – rekao je Konte posle jučerašnjeg meča protiv Atalante 3:0 na kojem je iskusni italijanski reprezentativac postigao spektakularan gol iz slobodnog udarca.

Povezana vest:  Bijelsa preuzeo na sebe odgovornost posle poraza u finalu

Pirlo je u Juventus stigao leta 2011. godine iz Milana i bio je najzaslužniji što je Stara dama posle osam godina vratila skudeto u Torino.

Ujedno, predvodio je Italijane do finala šampionata Evrope u Poljskoj i Ukrajini, gde su u finalu poraženi od Španije sa 4:0.

On je uvršten na listu od 23 igrača koji su konkurisali za Zlatnu loptu, ali nije ušao u uži izbor, gde su Lionel Mesi, Andres Inijesta i Kristijano Ronaldo. Zlatna lopta biće dodeljena na svečanosti FIFA u Cirihu 7. januara 2013. godine.

Povezana vest:  Mančester junajted se neće žaliti na suspenziju