FUDBALSKA-LOPTA

Navijači Zenita: Nismo rasisti, samo volimo naše

 

Najbrojnija navijačka grupa ruskog fudbalskog šampiona Zenita „Landskrona“ odbacila je danas optužbe za rasizam uz obrazloženje da su lokalni igrači prioritet kada je seniorski tim u pitanju. Landskrona je u ponedeljak izdala „Manifest“ u kojem od uprave kluba traži da se uzdrži od dovođenja tamnoputih igrača i onih koji se deklarišu kao homoseksualci.

Povezana vest:  Lalatović: Možemo protiv Dinama, imamo šanse u revanšu

-Odbacujemo sve optužbe za rasizam. U našem Manifestu, ne spominje se da strani državljani ili pripadnici druge vere nemaju pravo da igraju za Zenit. Jednostavno, mislimo da ima simisla da klub kao što je Zenit talente traži u Sankt Peterburgu i okolini, a tek posle u drugim zemljama – navodi se u saopštenju Landskrone.

Navijači Zenita smatraju da su za priče o rasizmu krivi mediji, koji su „napumpali“ celu stvar.

Povezana vest:  Voždovac u Super ligi, Teleoptik u Prvoj ligi Srbije

-Nažalost većina medija i javnosti otpužili su klub ili navijačku bazu koja talente traži u svojim redovima za rasizam, fašizam i želju da se imitira norveški masovni ubica Anders Bering Brejvik ili druge slične gluposti – dodaje su u saopštenju.

Ipak, koliko god navijači odbacivali optužbe za rasizam mediji podsećaju na činjenicu da je Zenit jedini klub u ruskoj Premijer ligi koji nikada nije potpisao ugovor sa afričkim fudbalerom.

Povezana vest:  Čukarički ponovo časti, besplatno i protiv Hamarbija, preuzmite svoje ulaznice