Andres Iniesta

Inijesta: Ne postoji savršen igrač

Prvotimac Barselone Andres Inijesta veruje da ne postoji fudbalsko savršenstvo i da svaki igrač može da napreduje u određenim oblastima, naglašavajući da sebe ne vidi kao zvezdu.
Španski reprezentativac smatra se jednim od najboljih fudbalera sveta i, uz Lionela Mesija i Kristijana Ronalda, kandidat je za Zlatnu loptu FIFA, ali on ostaje skroman i posvećen isključivo interesima ekipe.
-Ne postoji savršen igrač, svako može da poboljša stvari. Cenim sebe kao nekog ko uživa u procesu učenja i pokušava da bude bolji svake godine. Postoje igrači koji su blizu perfekcije, ali savršenstvo ne postoji. Ako je to slučaj, onda ne bi bilo evolucije u fudbalu – rekao je Inijesta za BBC Sport, dodajući da sebe smatra fudbalerom koji stalno nastoji da poboljša igru.
-Ne mislim da sam zvezda. Mene čini srećnim kada osećam da sam bolji iz godine u godinu i nadam se da to osećanje može da ide dalje i dalje – poručio je sjajni 28. godišnji igrač sredine terena.
Inijesta je jedan od najzaslužnijih za poslednje uspehe Barselone i reprezentacije Španije, za koju je do sada odigrao 77 utakmica i postigao 10 golova.

Povezana vest:  Završen letnji kamp za mlade fudbalere u Krupnju