Alex-Ferguson_2

Ferguson: Van Persi kao Kantona

Menadžer Mančester Junajteda Aleks Ferguson rekao je danas da dolazak Robina van Persija u klub ima isti značaj kao i prelazak legendarnog Erika Kantone iz Lidsa u redove „crvenih đavola“.
-Dolaskom Van Persija, Mančester Junajted je poklon za Božić dobio nešto ranije. Prethodno smo takvu situaciju imali kada je Kantona došao na Old Traford i dokazao da je pravi igrač na pravom mestu u pravo vreme. On je postao katalizator Junajtedovih dobrih rezultata – rekao je Ferguson.
Kantona je 1992. godine napustio Lidsa za 1,2 miliona funti i pedvodio Junajted do titule prvaka Engleske, dok je u dosadašnjem delu sezone Van Persi postigao 15 golova za tim sa Old Traforda.
-Nije potrebno dovoditi igrača za rekordnu sumu novca. Primer za to je Kristijano Ronaldo koji je došao ovde, napredovao i sad ga mnogi smatraju za najboljeg svetskog igrača – dodao je Ferguson.
On je izrazio zabrinutost zbog incidenta na jučerašnjem meču protiv Svonsija (1:1), kada je protivnički igrač Vilijams iz neposredne blizine i svom snagom napucao Van Persija u glavu, dok je Holanđanin ležao na zemlji.

Povezana vest:  Samo Hanover pobedio, kiks Šalkea