tomislav_karadzic__pazova

Karadžić: Prioriteti su borba protiv nasilja i korupcije

 

Predsednik fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić rekao je danas da će jedan od glavnih prioriteta te organizacije u 2013. godini biti borba protiv nasilja na stadionima i korupcije.

On je najavio i nastavak radova na poboljšanju infrastrukture na stadionima u Srbiji.

-Prioritet u 2013. godini biće borba protiv nasilja, kriminala i korupcije u fudbalu. FSS podržava državne organe u nameri da raščiste sa svim lošim stvarima u sportu. Sa svim državnim organima ćemo sagledati problem nasilja, jer nismo ni svesni u kakvoj smo opasnosti – kazao je Karadžić na dodeli godišnjih priznanja FSS u beogradskom hotelu Metropol.

Povezana vest:  PREMIJER LIGE, Rednap proglašen za najboljeg trenera u Engleskoj

On je podsetio da su iz svetskih i evropskih fudbalskih organizacija u prethodnom periodu stizala ozbiljna upozorenja.

-Predsednik UEFA Mišel Platini je svojevremeno bio i u poseti predsedniku Srbije, dolazile su i razne komisije, ali ništa nismo uradili. Navijanje je u Srbiji postalo zanimanje. Grupica ljudi ugrožava većinu navijača i tome moramo da stanemo na kraj – poručio je prvi čovek srpskog fudbala.

Povezana vest:  Mraz problem za čelnike Premijer lige

Karadžić je naveo da je u 2012. godini urađeno dosta važnih stvari na poboljšanju stadiona u Srbiji, ali je priznao da ga zabrinjavaju određeni zastoji u radovima u Užicu, Nišu i Kragujevcu.

On je dodao da FŠ nije odustao od ideje da se u Beogradu izgradi novi Nacionalni stadion

-Ipak, za to nam je potrebno i da dobijemo podršku države, barem moralnu. Nećemo moći da igramo utakmice na stadionima koji nisu na evropskom nivou. Pokrenuli smo inicijativu u razgovoru sa nekim ambasadorima o pronalaženju finansijera iz inostranstva. Ipak, niko od njih neće da dođe ako ne vidi podršku države – istakao je on

Povezana vest:  Stojković: Sve nestaje, duel sa Radničkim najbitniji u sezoni

Karadžić je poručio i da je FSS jedna od retkih organizacija u Srbiji koja u kontinuitetu ima stabilno finansijsko poslovanje.