kasiljas_press

Murinjo pod velikim pritiskom zbog Kasiljasa

 

Predsednik fudbalskog kluba Real Madrid Florentino Perez bio je zatečen odlukom trenera Žozea Murinja koji je u meču protiv Malage golmana Ikera Kasiljasa zamenio Adanom Garidom, preneli su španski mediji.

Pojedini dnevni listovi u Madridu tvrde da je Murinjo ovim potezom i kasnije porazom od Malage (3:2) izgubio Perezovu podršku i da je pitanje dana kada će ostati bez posla u Realu.

Povezana vest:  Ferguson očekuje dobru utakmicu sa Liverpulom

Murinjo je Kasiljasa o svojoj odluci obavestio tek nekoliko minuta pre početka utakmice.

-Izabrao sam Adana jer je trenutno u boljoj formi od Kasiljasa – rekao je Murinjo.

Ovaj argument nije bio dovoljan za navijače Reala. Među njima je sprovedena anketa koja pokazuje da 82 procenta od 100.000 koji su učestvovali želi da Murinjo ode iz kluba.

Povezana vest:  Prijateljska utakmica između dva domaćina Eura 2012 završena remijem

Bivši golman Reala Cezar Sančez kazao je da se ni on ne slaže sa odlukom Murinja.

-Kasiljasa ne bi trebalo kažnjavati da bi on igrao bolje, to nije dobra motivacija. Ovo je samo dovelo do još većih sukoba u Real Madridu – objasnio je Sančez.

Kasiljas je dan posle utakmice u Malagi rekao kako mu trener nije naveo razlog za sedenje na klupi.

Povezana vest:  Policija uhapsila napadače na autobus Fenerbahčea

-Nisam navikao da budem zamena, ali tim je bitniji od pojedinca. Nastaviću sa treninzima i daću sve od sebe da se vratim u prvu postavu – rekao je veteran.

Od dolaska u Madrid, Murinjo je prošle sezone osvojio titulu prvaka Španije, a godinu dana ranije i Kup kralja. Fudbaleri Reala posle prvog dela sezone u Primeri imaju čak 16 bodova manje od vodeće Barselone.