Vicente del Bosque (Spain)

Del Boske: Bajern može da osvoji Ligu šampiona

Selektor fudbalske reprezentacije Španije Visente del Boske smatra da je Bajern iz Minhena jedan od tri najbolja tima ove sezone u Ligi šampiona i da je ozbiljan kandidat za osvajanje kontinentalne titule.
-Uz Barselonu i Real Madrid, Bajern je najjači tim, bez sumnje. Znam se se trenerom Jupom Hejnkesom i mnogo ga poštujem. On je uradio odličan posao u madridskom Realu, doveo je klub do sedme titule evropskog prvaka koju su navijači čekali više od 30 godina – rekao je Del Boske nemačkom dnevniku „Bild“.
Iskusni stručnjak takođe je pun hvale za nemačkog selektora Joakima Leva, uprkos činjenici da nacionalnu reprezentaciju još nije doveo do titule na velikim takmičenjima.
-Mislim da su njegova pojava i njegov stil veoma privlačni. Lev vodi projekat u kojem je nemačkom fudbalu dao novi stil igre i on to čini vrlo dobro. Nemačka je 2008. igrala u finalu, 2010. i 2012. u polufinalu, ko bi pomislio da će Španija da osvoji sva tri turnira. Nemci mogu da budu ponosni na Leva, bez obzira što sa njim još nisu osvojili titulu – poručio je Del Boske.

Povezana vest:  Lukić: Problem srpskog fudbala je Tomislav Karadžić