FSS_logo

Održano prvo ročište na suđenju mladim reprezentativcima

Prvo ročište suđenja na kojem su trojica fudbalera mlade reprezentacije Srbije i njihov kondicioni trener optuženi za fizički napad na fudbalere Engleske tokom utakmice oktobra prošle godine, održano je danas u Višem sudu u Kruševcu. Predsednik suda Dragan Zdravković rekao je da su pred sud danas došli i dali izjave fudbaleri Ognjen Mudrinski, Đorđe Despotović i Aleksandar Kirovski, i kondicioni trener Andreja Milutinović. 
-Postupak protiv fudbalera Gorana Caušića je razdvojen zbog činjenice da on igra u Turskoj i nije mogao da dođe u sud, pa će se protiv njega postupak voditi posebno – rekao je Zdravković. 
Dodao je da je pretres odložen za 19. mart jer bi preko Ministarstva pravde i konzulata trebalo dostaviti poziv da oštećeni, članovi mlade reprezentacije Engleske, dođu na pretres. On je objasnio da bi oni trebalo da se izjasne da li se, kao oštećeni, pridružuju gonjenju, te da bi tada suđenje moglo i da se završi. 
Zdravković je rekao i da su na današnjem ročištu pregledani snimci utakmice, odigrane 16. oktobra, kao i da su optuženi došli bez advokata jer delo za koje se terete to ne zahteva. Četvorica fudbalera i kondicioni trener mlade fudbalske reprezentacije Srbije se terete za krivično delo nasilje na sportskim priredbama ili javnom skupu, za šta je predviđena kazna od 6 meseci do 5 godina zatvora i novčana kazna. 
Zdravković je podsetio da je fizički obračun suština krivičnog dela za koje su mladi reprezentativci Srbije optuženi. Ukoliko se donese osuđujuća presuda, izriče se i mera zabrane prisustvovanja takvim sportskim priredbama. 
Incident se dogodio na kraju revanš utakmice baraža za Evropsko prvenstvo reprezentacija do 21 godine, u kojoj je Engleska pobedila sa 1:0 i tako se ukupnim rezultatom 2:0 plasirala na završnicu turnira.

Povezana vest:  Gigs završio igračku karijeru