Marakana

Šeik Al Nahjan i Vučić u poseti Crvenoj zvezdi

Princ prestolonaslednik Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan u društvu prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića posetio je danas fudbalski klub Crvena zvezda i razgovarao o mogucnostima saradnje sa nekadašnjim evropskim i svetskim šampionom.
Visokog gosta iz Emirata, čija je porodica vlasnik šampiona Engleske Mančester Sitija, dočekali su predsednik i potpredsednik Crvene zvezde Dragan DŽajić i Nebojša Čović.
Šeik Al Nahjan juče je doputovao u Beograd gde su ga na aerodromu „Nikola Tesla“ svečano dočekali prvi potpredsednik vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić, ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković, načelnik Vojnoobaveštajne agencije Dragan Vladisavljević i direktor Bezbednosno-informativne agencije Nebojša Rodić.
Tokom dana, Al Nahjan, koji je u Emiratima zamenik vrhovnog komandanta oružanih snaga, razgovarao je sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, predsednikom Vlade Ivicom Dačićem, potpredsednicima Vlade Jovanom Krkobabićem i Rasimom Ljaljićem, kao i ministrom finansija i privrede Mlađanom Dinkićem. Dolazak Al Nahjana je uzvratna poseta Srbiji pošto je prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučih, zajedno sa ministrom finansija Dinkićem, prošle jeseni boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Povezana vest:  Čukarički očekuje tešku i neizvesnu utakmicu protiv Borca