sep_blater

Blater: Oduzimati klubovima bodove zbog rasizma navijača

Predsednik Svetske fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater rekao je da bi klubovima, čiji navijači budu proglašeni krivim za rasističko ponašanje, trebalo oduzimati bodove. 
-Mislim da nikada ne možemo da uradimo dovoljno da iskorenimo rasizam iz fudbala. Mnogo radikalnije rešenje, kao što je oduzimanje bodova, imalo bi bolji uticaj nego bilo koja druga kazna – rekao je Blater, preneo je danas Skaj Sport. 
Poslednji u nizu rasističkih incidenata dogodio se početkom janauara, kada je fudbaler Milana Kevin-Prins Boateng ljut zbog uvreda navijača Pro Patrije, napustio prijateljsku utakmicu, posle čega su njegovi suigrači takođe napustili teren i utakmica je prekinuta. 
Blater je rekao da nije rešenje da igrači odlaze sa terena, ali da rasizam mora da se iskoreni iz fudbala.  FIFA je prošle nedelje kaznila mađarski i bugarski fudbalski savez zbog rasističkih uvreda navijača, pa će predstojeće utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2014. godine te reprezentacije igrati pred praznim tribinama. 
-Meč bez publike je upozorenje za sve, navijače i igrače, pošto će sledeći put kazna biti mnogo ozbiljnija – rekao je 76-godišnji Blater.

Povezana vest:  JELEN SUPER LIGA, Rezultat prve utakmice šestog kola Super lige Srbije