andre-villas-boas

Viljaš Boaš: Priznajem, grešio sam u Čelsiju

 

Menadžer fudbalera engleskog Totenhema Andre Viljaš Boaš rekao je danas da je prošle sezone pravio greške u Čelsiju i dodao da je taj klub morao da ga otpusti kako bi došao do rezultata. Portugalac je u leto 2011. godine došao u Čelsi sa epitetom naslednika slavnog Žozea Murinja, ali je posle samo devet meseci bio primoran da spakuje kofere i ode sa Stamford Bridža.

Povezana vest:  Hamburg otpustio trenera posle poraza od Bajerna iz Minhena

-Možda su mogli da mi daju još jednu šansu. Ipak, potpuno sam svestan da je otkaz bio jedini način uprave da pokuša da utiče na rezultate. Sada se u Totenhemu trudim da ne ponovim greške iz Čelsija – kazao je Viljaš Boaš za magazin Frans fudbal.

Rezultatski gledano, ispostavilo se da je Čelsi napravio pravu stvar promenom na klupi prošle sezone, jer je umesto Viljaša Boaša došao Roberto di Mateo koji je sa „plavcima“ u maju 2012. godine osvojio engleski FA kup, a zatim i Ligu šampiona.

Povezana vest:  U nedelju prvi trodimenzionalni prenos sportskog događaja

-Nije sve bilo tako loše, ali znam da sam mogao i bolje u Čelsiju. Otkaz na Stamford Bridžu nije promenio moj pogled na fudbal, ali priznajem da sam dosta razmišljao o svemu – zaključio je Portugalac.

Njegova sadašnja ekipa, Totenhem, trenutno zauzima četvrto mesto u Premijer ligi sa bodom manje od trećeplasiranog Čelsija.