liga_sampiona_logoLIGA ŠAMPIONA

Bajern i Mančester se sećaju 1999. godine

 

Fudbaleri Mančester junajteda i Bajerna sastaće se u utorak u četvrtfinalu Lige šampiona, skoro 11 godina posle nezaboravnog finala ova dva tima. U drugom sutrašnjem četvrtfinalnom duelu sastaju se francuske ekipe Olimpik Lion i Bordo. Aktuelni trostruki šampion Engleske Mančester želi da obezbedi treći uzastopni plasman u najbolje evropsko takmičenje. Na tom putu mu stoji tim protiv koga je pre 11 godina Mančester napravio najuzbudljiviji preokret u istoriji takmičenja.

Bajern je 1999. godine vodio sa 1:0, a onda je tim Aleksa Fergusona u sudijskoj nadoknadi vremena postigao dva gola i osvojio trofej.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Lazović: Protiv AEK-a nam je sve išlo od ruke

-Nikad više niko neće osvojiti titulu evropskog prvaka na takav način. Svaki put kada budu vodili 1:0 tri minuta pre kraja, setiće se Mančester junajteda – rekao je tokom vikenda Ferguson.

„Crveni đavoli“ putuju u Minhen u dobrom raspoloženju, bez povreda i sa liderskom pozicijom u nacionalnom prvenstvu.

Bajern, međutim, prolazi kroz teške trenutke, pošto je tokom vikenda izgubio prvo mesto na tabeli Bundeslige pretrpevši drugi uzastopni poraz.

Povezana vest:  Izbori u Barseloni zakazani za 13. jun

Osim toga, trenera brine spremnost krila Arjena Robena, koji je za vikend povredio list leve noge u prvenstvenoj utakmici protiv Štutgarta, koju je Bajern izgubio sa 2:1.

-Sada treba da pokažemo od kakvog smo materijala napravljeni. Moramo da probamo da ne primimo gol kod kuće – rekao je štoper Filip Lam.

Liga šampiona će posle šest godina dobiti francuskog polufinalistu. Tada je to bio Monako, a duel Liona i Bordoa odlučiće ko će doći među poslednja četiri.

Bordo će igrati bez suspendovanog kapitena Alua Dijare. Prvak Francuske zabeležio je sedam uzastopnih pobeda u Ligi šampiona, a za to vreme primio je samo tri gola.

Povezana vest:  Bekford potpisao četvrtogodišnji ugovor sa Evertonom

Domaćin sutrašnje utakmice Lion napravio je, međutim, najveće iznenađenje ovosezonske Lige šampiona, pošto je izbacio bogati Real Madrid.

-To što smo izbacili Real ne znači da ćemo pobediti Bordo. Igraćemo protiv jako dobrog tima, sa kojim je teško izaći na kraj. Znamo šta da očekujemo i nećemo ih potceniti – rekao je kreator igre Liona, Miralem Pjanić.