sep_blater

Blater protiv formiranja Sovjetske lige

 

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater odbacio je danas ideju bogatih ruskih klubova o formiranju nove lige koja bi okupila ekipe iz bivšeg Sovjetskog saveza.

-To je nemoguće. Njihov plan se krši sa principima FIFA, tako da nećemo podržati tu ideju – kazao je Blater ruskim medijima.

Povezana vest:  Nikolić: Jako želimo pobedu nad Zvezdom na njenom stadionu

Prošlog meseca su Zenit, Anži iz Mahačkale, moskovski CSKA i još neki klubovi, nezadovoljni načinom na koji domaća liga funkcioniše, došli na ideju da oforme multinacionalno takmičenje u kojem bi učestvovalo 16 klubova.

-Svi znamo koliko je bila jaka stara sovjetska liga. Ako se sve bude odvijalo po planu, novo takmičenje će biti jednako dobro. Imali bi mnogo veću posećenost na utakmicama, a i klubovi bi zarađivali više novca od televizije – rekao je tada predsednik CSKA Jevgenij Giner.

Povezana vest:  Bugarska policija uhapsila 21 navijača uoči derbija

Međutim, novi predsednik Fudbalskog saveza Rusije Nikolaj Tolstih rekao je da će njegova zemlja postupati u skladu sa propisima FIFA.

-Nemamo detalje kako bi nova liga funkcionisala, ali u svakom slučaju nikada se ne bi suprotstavili stavovima FIFA – rekao je Tolstih.