partizan_ekipa_tara

Tumbaković: Kvalitet je ipak u našoj školi fudbala

 

Sportski direktor Partizana Ljubiša Tumbaković izjavio je danas da je pratio fudbalere iz Super lige i da je shvatio da je kvalitet ipak u njegovom klubu, što će se odraziti na ostatak prelaznog roka.

-U junskom prelaznom roku akcenat smo bacili na afirmaciju naših mladih igrača i to se pokazalo kao veoma korektno. Sada smo pratili našu ligu i shvatili da je kvalitet ipak u našoj školi, pa je iz tog razloga ovaj prelazni rok urađen kako je urađen – rekao je Tumbaković novinarima na Tari.

Povezana vest:  Haselbank novi menadžer Bartona

On je dodao da je malo verovatno da bugarski štoper Ivan Ivanov ode iz Partizana.

-Mnogo je ‘agenata’ zvalo i pitalo za Ivanova, ali se na tome sve završavalo. Ozbiljnije ponude nismo imali. Nećemo po bilo koju cenu dozvoliti da neko od standardnih igrača ode – kazao je Tumbaković.

On je istakao da misli da će Mohamed Kamara biti „veliko pojačanje“ Partizana u prolećnom delu sezone, pošto prehodnih desetak utakmica nije ni igrao.

-Kamara je po radu na treningu, po ponašanju van terena, zadovoljan. Pitanje je zašto je bio nezadovoljan i ljut na sebe u prvom delu sezone. Vidimo da je iz dana u dan puno zadovoljniji i uz razgovor sa mnom i trenerom on može da bude veliko pojačanje – istakao je Tumbaković.

Povezana vest:  Nikolić: Ratnički na Bugare, ali nije "biti ili ne biti"

Kada je u pitanju Libijac Mohamed Zabija, Tumbaković je rekao da je on mnogo toga prokockao, ali da je i dalje igrač crno-belih pošto klub ima samo dvojicu klasičnih napadača.

-Zabija je mnogo toga prokockao, ali je i dalje naš igrač. Imamo samo dvojicu klasičnih čentarfora, Marka Šćepovića i Aleksandra Mitrovića. Zabija je puno oscilirao kada je ponašanje u pitanju, izneverio je očekivanja. Najavio je velike igračke mogućnosti, ali sve što se desilo nas je vratilo u razmišljanje da li je to ono pravo i da li treba računati na njega – rekao je Tumbaković.

Povezana vest:  Apelacioni sud presudio u korist Radničkog protiv bivšeg predsednika kluba

Sportski direktor crno-belih istakao je da ima stav da igrači Partizana „nikada ne treba da idu na probe u druge klubove“. Fudbaler Partizana prolećni deo sezone počeće 27. Februara utakmicom protiv BSK-a u Borči.