Zvezda - Trening pred odlazak na pripreme 2013

Janković: Pobeda je bitna,pa i protiv turskog trećeligaša

 

Trener fudbalera Crvene zvezde Aleksandar Janković rekao je danas da je zadovoljan igrom i pobedom njegove ekipe protiv turskog trećeligaša Ejupspora sa 2:0 u prvoj prijateljskoj utakmici na pripremama u Antaliji.

-I pored napornog rada i teških nogu, postoje stvari koje moraju da se ispoštuju i u ovoj fazi priprema. Zadovoljan sam dobrim delom meča, igrali smo sa dve postave, svi su dobili priliku da nastupe po 45 minuta. Igračima je nedostajalo brzine, ali to je u ovom momentu razumljivo i normalno – rekao je Janković.

Povezana vest:  ENGLESKA LIGA, Rezultati 34. kola i tabela

On je dodao da će od svoje ekipe insistirati da u svakom susretu ide na pobedu, iako rezultat na kontrolnim mecevima nije od velikog značaja.

-Važno je pobediti u svakoj utakmici, svaka pobeda je bitna, pa makar bila i protiv turskog trećeligaša. Volim pobede bez primljenog gola i kada napadači budu efikasni. Zato posebno zadovoljstvo predstavljaju golovi mladog Mihajlovića, i oni su prava nagrada za trud i dobar rad koji pokazuje – konstatovao je trener crveno-belih.

Povezana vest:  Krunić traži način da Jagodina ne izgubi u Kruševcu

Do kraja prve faze priprema Zvezda će odigrati još dve prijateljske utakmice. U četvrtak 24. januara protivnik će biti nemački Berlin Atletik, a tri dana kasnije švajcarski Vintertur.

-I u drugom mecu svi igrači će odigrati po poluvreme, dok ce već protiv Vintertura nekolicina provesti na terenu po 60 minuta. Sve zavisi od spreme, stanja u kome se nalaze pojedinačno i načina na koji podnose napore. Kada dođe druga faza svaki igrač će odigrati po četiri cele utakmice, zato i jesmo duplirali program meceva. Ti susreti će nam poslužiti da iskristališemo tim i oni koji budu nastupili u generalnoj proveri 20. februara protiv Šahtjora, trebalo bi da počnu susret prvog kola prolećne polusezone protiv Javora – zaključio je Janković.

Povezana vest:  Alberto Akvilani prešao u Milan